Erdoğan'ın kampanya mesajı

Başbakan Erdoğan seçim çalışmalarında, 12 yıllık kazanımların korunacağını anlatacak. Erdoğan'ın Köşk'e çıktıktan sonraki ilk işiyse Alevi Açılımı. Buna göre cemevi statüsüne Aleviler karar verecek

Giriş Tarihi 03 Temmuz 2014, 00:00 Güncelleme 03 Temmuz 2014, 09:01
Erdoğan’ın kampanya mesajı

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı adaylığını ilan etmesinin ardından seçim kampanyasında işlenecek ana tema tema belli oldu. Erdoğan, kampanyasında, Türkiye'nin geçirdiği değişimi anlatacak ve "Değişim tamamlandı, sıra dönüşümde. Kazanımları kaybettirmeyecek yapısal adımlar atılacak" diyecek.

KAZANIMLAR KORUNACAK

Erdoğan'ın, seçim kampanyasının en önemli sloganı "Dönüşüm" olacak. Son 12 yılda başta vesayet ile mücadele ve demokratikleşme adımları olmak üzere tüm kazanımların bir değişim olduğu, bu kazanımların bir daha geri döndürülemeyecek yapısal düzenlemelerle bir "dönüşüm" sağlanması hedefi vurgulanacak. Bu çerçevede özellikle AB süreci çerçevesindeki kazanımların tam üyelik yolunda kararlılıkla devam edilmesi ile muhafaza edilecek. Vesayet ile mücadele ve siyasetin güç kazanımı, bireysel hak ve özgürlükler alanındaki reformlar, milli iradenin güçlenmesi ve toplumun tüm kesimlerinin kazandığı kültürel haklar "yeni anayasa" ile garanti altına alınacak. 1.5 yıldır kan dökülmemesini sağlayan Çözüm Süreci için de devletin en tepesinden süreçte görev alacak kurumlara kadar geniş tabanlı koordinasyon sağlanacak. Böylece, Yeni Türkiye yolunda dönüşüm başlamış olacak. Dönüşümün önemli ayaklarından birini de uzun süredir gündemde olan ancak bir türlü tam anlamıyla hayata geçmeyen "Alevi Açılımı" teşkil edecek.

ALEVİ AÇILIMI
Erdoğan'ın, "Halkın seçtiği Cumhurbaşkanı" olarak Köşk'e çıkmasının ardından gündeme gelecek Alevi Açılımı Paketi ile ilgili detaylara SABAH ulaştı. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nın koordinasyonunda tamamlanan paket gündemdeki tüm tartışmalara son vermeyi amaçlıyor. Yeni düzenlemeyle, "Cemevi ibadethane midir?" tartışmaları son bulacak. Cemevinin statüsünü tartışmanın devletin uhdesinde olmadığı vurgulanacak ve konu ile ilgili karar Alevi vatandaşlara bırakılacak. Aleviler bu konuda ne karar verirse, kabul edilecek. Devlet, bu alandaki tartışmaları tamamen Alevi toplumunun kararına bırakırken, temsil meselesine getirdiği çözüm ile de beklenen adımları atacak.

TEMSİL MESELESİNE ÇÖZÜM
Uzun süredir tartışılan "Alevi topluluğunu kim temsil edecek?" meselesi de yeni düzenleme ile sonuca ulaşacak. Diyanet İşleri'nde kurulacak bir Başkan Yardımcılığı ile tüm cemevlerinin sorumluluğu Diyanet'e bırakılacak. Tüm cemevlerinin bu çatı altında toplanması sağlanacak. Diyanet bünyesindeki bu birim, cemevi giderleri ve paket çerçevesinde getirilecek, "Alevi dedelerine maaş" konusundan da sorumlu olacak. Başkan Yardımcılığı koordinasyonunda belediyelerden ve Milli Emlak'tan cemevleri için arsa tahsisi yapılacak.

TAKSİCİLERLE VE KOMŞULARIYLA SOHBET ETTİ
Başbakan Erdoğan, dün partisinin MKYK toplantısına katılmak üzere evinden AK Parti Genel Merkezi'ne geçerken yol güzergahında kendisini bekleyen bir grup vatandaşla sohbet etti. Erdoğan daha sonra, Zirai Donatım Taksi Durağı'na gidip taksilerle sohbet etti. Erdoğan, yaklaşık 25 dakika kaldığı duraktan ayrılırken hatıra fotoğrafı çektirdi. Erdoğan, önceki gece de çalışmalarını tamamlayıp evine giderken bir grup mahallelinin kendisine el salladığını görünce aracından inip sohbet etti.

Sabah/Mehmet Ali Berber