Keşif mutluluğu

Türkiye'de ilk defa 'Kokuyla Keşfet' adıyla koku üzerine kitap yayınlandı. Esra Öz'ün bu çalışması, büyük ilgi gördü

Sağlık editörü ve Biyolog Esra Öz, çok özel bir çalışmaya imza attı... Son yıllarda nörobilim alanında bilimsel haberler üzerine çalışan Öz, beynin işleyiş mekanizması ve bunun iletişim alanında kullanmanın yolları üzerinde yoğunlaştı. Sonra da kokunun iletişimdeki rolünü, nörobilim ile birleştirdi. Öz, bu çalışmasını bilim insanları ve uzman görüşleri çerçevesinde 'Kokuyla Keşfet' isimli kitapta topladı.
BİBERİYE KİŞİYİ CANLANDIRIYOR
Kokunun insanları ve markaları nasıl etkilediğini Kent Kitap'tan çıkan çalışmasıyla anlatan Öz, kokunun insanları ve markaları nasıl etkilediğinden, kokunun iletişimde ve ilişkiler üzerindeki etkisini vurguladı. İşte kokuyla ilgili ilginç detaylar: Greyfurt içeren bir parfüm sürmüşse karşımızdaki 6 yaş daha genç olduğunu düşünüyor beyin. Çim kokusu kalp atışlarımızı hızlandırıp heyecanlanmamıza sebep oluyor. Biberiye gibi aromalar canlandırıyor, yasemin ise sakinleştiriyor. Limon, aroması canlandırır, konsantrasyon ve performans gücünü arttırır. Yasemin, sakinleştirir; korku ve uyku bozukluklarını giderir.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.