Hürriyet bu sefer de Der Spiegel'e sarıldı

Erdoğan'ın Soma faciası sonrası bölgeyi ziyaret etmesini "Cehenneme git Erdoğan" başlığıyla gören Der Spiegel'in küstah muhabiri Hasnain Kazim Hürriyet'te tam sayfa yer aldı.

Giriş Tarihi 23 Haziran 2014, 00:00 Güncelleme 23 Haziran 2014, 10:01
Hürriyet bu sefer de Der Spiegel’e sarıldı

İÇİNDEKİLER

Zaman gazetesinin geçtiğimiz günlerde Başbakan Erdoğan için "Onu açıkça uyarıyorum" diye tehdit eden Avusturyalı bakanı tam sayfa haber yapmasının ardından benzer bir yaklaşım da Hürriyet'ten geldi.

HÜRRİYET'TEN TAM SAYFA RÖPORTAJ

Hürriyet, Soma'da yaşanan maden faciası sırasında Başbakan Erdoğan'ın bölgeye yaptığı ziyarette sinirleri gergin olan vatandaşların tepki göstermesini "Cehenneme git Erdoğan" şeklinde aslı astarı olmayan bir başlıkla haberleştiren Der Spiegel muhabirine tam sayfa yer verdi.

YİNE PROVOKATİF SÖZLER SÖYLEDİ

Cansu Çamlıbel imzalı röportaj Hürriyet'in önemli sayfalarında tam sayfa yer alırken, Der Spiegel muhabiri Hasnain Kazim Türkiye hakkındaki provokatif söylemlerine devam etti.

"CEHENNEME KADAR YOLUN VAR" BAŞLIĞI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Yaptığı haberlerden sonra Türkiye'yi terk eden Kazim ilk iş olarak yine Türkiye aleyhinde konuşmuştu. Alman haber ajansı dpa'ya açıklamalarda bulunan Hasnain Kazim "Kışkırtma kampanyası gittikçe saldırganlığa dönüşüyor" dedi. Spiegel muhabiri, Soma'daki bir madencinin "Cehenneme kadar yolun var Erdoğan!" sözlerini haberinin başlığına taşımış bunun üzerine Twitter'da "Cehenneme kadar yolun var Spiegel" başlığı altında Spiegel ve muhabirine karşı bir kampanya başlatılmıştı.