KADEM'den acılı annelere destek kampanyası

Diyarbakır'da çocukları PKK tarafından dağa götürülen annelerin gergin bekleyişi devam ederken, KADEM acılı annelerin feryatlarına destek olmak için imza kampanyası başlattı.

Giriş Tarihi 18 Haziran 2014, 00:00 Güncelleme 18 Haziran 2014, 19:30
KADEM’den acılı annelere destek kampanyası

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'da çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan ve seslerini duyurmak için oturma eylemi yapan ailelere, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM)'den büyük destek. Diyarbakır Lice'de PKK tarafından kaçırılan çocuklarını geri almak için Diyarbakır Belediyesi önünde günlerce seslerini duyurmaya çalışan gözü yaşlı annelerin endişeli bekleyişi sürüyor. Acılı annelerin feryadı tüm Türkiye'yi derinden etkilerken, KADEM çocukları dağa kaçırılan annelerin seslerini duyurmak için imza kampanyası başlattı. KADEM, Diyarbakır'da çocukları dağa götürülen acılı annelerin 19 Mayıs 2014'te başlattıkları oturma eylemine destek olmak ve daha demokratik bir ülke olmak için herkesin elini taşın altına koyma çağrısı yaptı.

ACILARIN SON BULMASI İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMALIYIZ
PKK tarafından dağa kaçırılan çocukların acılı annelerine destek için başlattığı imza kampanyasında KADEM, "Uzun yıllardır ülkemizde süregelen Kürt Sorununun tetiklediği savaş ortamı sebebiyle, yaşanan acıların, ölümlerin ve kayıpların, demokrasinin araçlarının yanı sıra milletimizin birlik ve beraberliği ile çözüleceğine inanıyoruz" açıklamasını yaptı.

BU ÜLKENİN GELECEĞİ ÖNÜNDE EN BÜYÜK ENGELDİR
Okullarında olması gereken evlatlarımızın baskıyla sindirilmesi tahakküm altına alınması bu ülkenin geleceğinin önünde en büyük engel olduğunu belirten KADEM, "Yaşanmaması ve son bulması adına açık yüreklilikle elimizi taşın altına koymalıyız.
Başarı ile yoluna devam eden Çözüm Süreci sonrasında, kendi rızalarıyla yahut zor kullanılarak gençlerin dağa götürülmesi ve barış sürecinden sonra bu eylemde artışın görülmesi tüm Türkiye'de büyük bir huzursuzluk ve güvensizlik yaratmıştır. Nitekim, bu mesele geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuk ve gençlerimizin dağa götürülmesi ile değil, milletimizin birlik ve beraberliğini pekiştirecek sosyal, siyasal ve ekonomik politikaların hayata geçirilmesiyle ancak çözüme kavuşabileceğini" vurguladı

ÖNEMLİ BİR DEMOKRATİK GELİŞME OLACAKTIR
Gözüyaşlı annelerin çocuklarına kavuşması en büyük demokratik gelişme olacağı açıklamasını yapan KADEM, "Diyarbakır'da 20 Mayıs'tan beri çocukları özelinde bu ülkenin geleceği için nöbet tutan annelerin yanındaydık. İstanbul'dan içlerinde gazeteci, avukat, psikolog, eğitmen ve akademisyenlerin bulunduğu 7 kişi ile yola çıkan heyetimizle, Antep'te gruba katılan 3 kişilik ekip ile birlikte annelerin bulunduğu Dağkapı Meydanı'na gittik. Nitekim daha önceleri sessiz çığlıklar şeklinde yankılanan ve görmezden gelinen anne ve babaların çocuklarının dağdan geri dönmelerini istemesi, 'Çözüm Süreci' adına çok önemli bir demokratik gelişmedir. Sadece evlatlarının adını ve barışı sayıklayan aileler başarıya ulaştıkları ve evlatlarına sağ salim yeniden kavuştukları takdirde, bu ülkede barış adına atılan en büyük adımı gerçekleştirmiş olacaklardır. Zira 30 yıllık çetin geçen sürece rağmen Kürt anneler ilk kez itirazlarını, yüksek sesle ve eylemle ortaya koymuştur" diye belirtti.

ACILI ANNELERİN EYLEMLERİNE DESTEK OLMAK VE İMZA KAMPANYASINA KATILMAK İÇİN TIKLAYIN