İşte kaybedenler kulübü

CHP ve MHP'nin çatı aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adını açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı adaylığı hayali kuranlar yıkıldı...

Giriş Tarihi 16 Haziran 2014, 00:00 Güncelleme 16 Haziran 2014, 20:16
İşte kaybedenler kulübü

İÇİNDEKİLER

Ve aylardır konuşulan çatı aday açıklandı. CHP ve MHP'nin uzun uğraşlar sonucu ortaya çıkardığı çatı aday ismi Ekmeleddin İhsanoğlu oldu. Kemal Kılıçdaroğlu ABD ve İngiltere'de toplantılar yaptıktan sonra Türkiye'de de sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmelerinin ardından CHP içinde kriz yaratan bir isim ortaya çıktı. Uzun süredir çatı aday kim olacak sorusuna cevap bulmak için kendilerini göstermeye çalışan bazı isimler Ekmeleddin İhsanoğlu'nun açıklanmasının ardından büyük hüsrana uğradı. Haşim Kılıç, Mustafa Sarıgül, Emine Ülker Tarhan ve Metin Feyzioğlu gibi isimler Çatı aday olmak için büyük uğraşlar vermişlerdi.

KILIÇ ADETA CHP VE PENSİLVANYA'NIN SÖZCÜSÜYDÜ
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Hükümetin son dönem icraatlerini art arda eleştirerek, hukukçu kimliğinin dışında siyasi bir konuşmaya imza atarak Cumhurbaşkanı adayı olabileceğinin ilk sinyalini vermişti.

FEYZİOĞLU BEN DE BURDAYIM MESAJI VERMİŞTİ
Adaylık için konuşulan bir diğer isim ise Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'ydı. Feyzioğlu Danıştay'ın 146. kuruluş yıl dönümü töreninde yaptığı konuşmada Başbakan'a ayar vermeye çalışmıştı.

TOMA'NIN ÖNÜNE YATTI
Bir hafta öncesine kadar bütün anketlerde ismi geçen Emine Ülker Tarhan, adaylık yolunda TOMA'ların önüne bile yatmıştı.

SARIGÜL DE HÜSRANA UĞRADI
CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı adayı olan Mustafa Sarıgül 30 Mart'ta büyük bir yenilgi alarak ortadan kaybolmuştu. Daha sonra ismi CHP kulislerinde Cumhurbaşkanlı adayı olarak konuşuluyordu.

TWİTTER'DA ALAY KONUSU OLDULAR
Çatı aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nun açıklanmasının ardından çatı aday olmak için birbiri arasında yarış veren isimlerle ilgili twitter'da birbirinden komik yorumlar yapıldı.

İşte o tweetlerden bazıları