Bu saldırının hesabının sorulması vazifemiz

Adalet Bakanı Bozdağ, Diyarbakır'da Türk bayrağının indirilmesi olayına ilişkin, "Bu saldırıyı yapanların yakalanıp hukuka teslim edilmesi ve hesabının sorulması da hükümetimizin vazifesidir" dedi.

Giriş Tarihi 10 Haziran 2014, 00:00 Güncelleme 10 Haziran 2014, 12:48
Bu saldırının hesabının sorulması vazifemiz

İÇİNDEKİLER

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Grup Toplantısı öncesinde, Diyarbakır'da Türk bayrağına yönelik saldırıya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu, Türk Bayrağı'na yapılmış alçakça bir saldırıdır. Sadece bayrağa değil, bayrağın temsil ettiği bütün değerlere yapılmış haince bir saldırıdır" ifadelerini kullandı. Bozdağ, saldırıyı yapanların yakalanıp hukuka teslim edilmesi ve hesabının sorulmasının Hükümetin vazifesi olduğunu vurguladı.

Bozdağ, şunları kaydetti:

"Bayrağın orada indirilmesi hadisesinin indirildiği yere baktığınızda, burada büyük bir ihmal olduğu çok açıktır. Orada ihmali olanlar kimse, onlarla ilgili yasal işlemlerin yapıldığını biliyorum. Çünkü, böyle bir hadisenin asla vuku bulmaması gerekirdi. Türk Bayrağı'na uzanan el kimin eli olursa olsun, o elin kırılması lazım. Orada çıkıyor, o kirli ellerini uzatıyor ve oradan gidiyor. Böyle bir şey olabilir mi? Olamaz. Burada çok açık ve net bir ihmal olduğunu şahsen düşünüyorum. Burada ihmali olanlar ilgili de yasal gerekliliklerin yapıldığını biliyorum. Çünkü orası belli olan bir yer, oraya herkes giremez."

Bekir Bozdağ, Türkiye'de huzur ve güvenliğin herkes için gerekli olan bir şey olduğunu belirterek, "Güvenlik birimlerinde huzur ve güvenliği sağlamak, güvenlik birimlerimizin vazifesidir, Hükümetin de görevidir. Ama kolluk da ne yapacak? Bu çerçevede, yasalar çerçevesinde kendine verilen görevleri ifa edecek. Böyle bir fotoğrafın hiç bir şekilde izahı olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Genelkurmay Başkanı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın istifa etmesi gerektiğine ilişkin sözlerinin" anımsatılması üzerine, "Sayın Bahçeli kendisi açısından değerlendirme yapıyor. Burada Genelkurmay Başkanlığı ve diğer kuvvet komutanları yasal süreçleri, benim bildiğim kadarıyla başlatmış durumdalar. Orada onlara bana göre atfı kabul bir şey yok. Onlara bir kusur, Genelkurmayın veya Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın atfı kabul bir şey olduğunu düşünmüyorum. Orada görev yapanlarla ilgili birtakım ihmaller, kusurlar olabilir, olabileceğini düşünüyorum. Onlarla ilgili de zaten yasal işlemler yapılıyor şu anda" şeklinde konuştu.

Bozdağ, HSYK'nın yaz kararnamesi ile ilgili soruyu yanıtlarken, HSYK'nın her yıl haziran ayında kararname hazırladığını ve bunu Resmi Gazete'de yayımladığını anımsattı.

2012 ve 2013 kararnamelerinin çok geniş ve kapsamlı kararnameler olduğunu kaydeden Bozdağ, "Şu anda yapılan kararname onların devamı niteliğinde, rutin ve normal bir kararnamedir. Kararnamenin büyüklüğüne baktığınızda da öncekilere benzer niteliktedir. Rutin bir kararname, bunun altında başka manalar aramanın anlamı yok" dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, "İmralı'ya giden HDP heyeti ile bir araya gelip gelmeyeceğinin" sorulması üzerine ise "Yok, şu anda yok" karşılığını verdi.