Paralel ihraca suç duyurusu

Giriş Tarihi 08 Haziran 2014, 00:00 Güncelleme 08 Haziran 2014, 04:32
Paralel ihraca suç duyurusu

İÇİNDEKİLER

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün önünde havaya 40 el ateş açarak meslekten ihraç edilen eski polis Birol Mıdık (48), 17 Aralık sonrası görev yerleri değiştirilen ve Paralel Yapı bağlantısı nedeniyle bazıları açığa alınan dönemin üst düzey polis şefleri hakkında 'görevi kötüye kullanmak' iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.




2009-2013 arasında 21 defa sürgün edildiğini ve meslekten atılması için hakkında 11 ayrı soruşturma açıldığını ifade eden Mıdık, yaşadığı baskıya dayanamayarak 27 Ağustos 2012'de havaya 40 el ateş ederek eylem yaptığını söyledi.

Geçen ocak ayında meslekten atılan Mıdık, Paralel Yapı'ya bağlı polislerin istediklerini meslekten ihraç etmek için suç uydurduklarını öne sürdü.



Olay sırasında sarhoş olduğu yalanının dosyaya eklenerek meslekten men cezası verildiğini ifade eden Mıdık, dilekçesinde bu kumpası hazırlayıp sunan, evrakları kasten imzalayan, yapının Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki (EGM) kilit ismi olan ve 17 Aralık sonrası açığa alınan eski Teftiş Kurulu Başkanı Ramazan Akyürek başta olmak üzere, eski Birinci Hukuk Müşaviri Hakan Özdöl, eski Personel Daire Başkanı Eyyüp Kınacı, eski Disiplin İşleri Hukuk Müşaviri Recep Ali Ertan, eski EGM Yardımcısı Feridun Taşçı ve başkomiser Hamza Yıldırım'dan şikayetçi olduğunu belirtti.






'PARALELE DAHİL OLMADIM'
SABAH'a konuşan Mıdık adına defalarca 'deli raporu' alınmak istendiğini ve Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları ile Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastaneleri'nden iki defa "Sağlıklı, mesleğe elverişli" raporu aldığını ifade etti. Mıdık, "Paralel Yapı son üç yılda 2 bin polisi meslekten ihraç ettirdi. Ben de yıldırıldım ve ihraç edildim. Paralel Yapı huzurunda tek eksiğim, Hizmet'e dahil olmamamdı" dedi.

Emir SOMER/SABAH