İstanbul'u sel aldı

Şiddetli yağmur, İstanbul'u felç etti. Ev ve işyerlerini su bastı. Vatandaşlar yollarda kaldı. Trafikte kuyruklar oluştu. Üsküdar'da sulara gömülen yol denizle eşitlendi

Giriş Tarihi 03 Haziran 2014, 00:00 Güncelleme 03 Haziran 2014, 04:32
İstanbul’u sel aldı

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da dün akşam saatlerinde birden bastıran sağanak ve dolu yağışı, Avrupa yakasında Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Güngören, Bağcılar, Bahçelievler, Küçükçekmece, Eyüp ve Sultangazi; Anadolu yakasında ise Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye, Ataşehir ilçelerinde etkili oldu. Yağış nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerinde, su baskınları meydana geldi.

YOLCULAR KURTARILDI
Üsküdar meydanında ise kara ile deniz adeta birleşti. Birçok ilçede köprü altı ve caddelerde oluşan su birikintileri, yaya ve sürücülere zor anlar yaşattı. Büyük İstanbul Otogarı bağlantı yolunda oluşan su birikintisi nedeniyle, iki İETT otobüsü ile bazı otomobiller suyun içinde kaldı. Olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri, araçlarda mahsur kalan sürücü ve yolcuları kurtardı. Sağanak yağışa dışarıda ve yollarda yakalanan vatandaşlar çok zor anlar yaşadı ve kendilerini kapalı mekanlara attı. Her yağmur yağdığında; seyyar esnaf tarafından satışa sunulan şeffaf şemsiyelerin fiyatları, bazı bölgelerde iki katına artırılarak 5 liradan 10 liraya çıktı. Bazı araçlar yollarda kalırken, trafikte uzun kuyruklar oluştu. İşten evlerine giderken başlayan yağmurda büyük sıkıntı yaşayan vatandaşlar, ıslanmamak için otobüs ve metrobüslere koştu. Duraklarda otobüs bekleyecek yer dahi kalmadı.

YAĞMUR PAZAR'A KADAR YAĞACAK

Yurdun büyük bölümünde pazar gününe kadar görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar, Marmara, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz ile Kayseri, Sivas, Niğde, Çankırı, Giresun, Adana, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yer yer kuvvetli olacak. Hava sıcaklığı, doğu kesimlerde 4 ila 8 derece azalacak. Meteoroloji, su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

BAYRAMPAŞA KARA TESLİM!
Dün aniden bastıran dolu yağışı, Bayrampaşa'da ilginç görüntülere sahne oldu. İlçeyi adeta beyaza bürüyen dolu, vatandaşlara zor anlan yaşattı. Esnaflar dükkanlarının önünü kapatan doluyu küreklerle yola attı.