Ergenekon mahkumuna plakete suç duyurusu

Silahlı Ergenekon Terör Örgütüne üye olmaktan 7 sene 6 ay hapse mahkum olan Yenerer’e plaket veren Çamlıca sitesi başkanının 2 yıl hapsi istendi

Giriş Tarihi 30 Mayıs 2014, 00:00 Güncelleme 30 Mayıs 2014, 22:25
Ergenekon mahkumuna plakete suç duyurusu

İÇİNDEKİLER

Vedat Yenerer'e plakete 2 sene hapis istendi. Silahlı Ergenekon Terör Örgütüne üye olmaktan 7 sene 6 ay hapse mahkum Yenerer'e çamlıca sitesi başkanı plaket verince TCK 215 lik oldu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A " DANDİK KASIMPAŞALI " DEMİŞTİ

İstanbul B.Çekmece Alkent 2000 Mahallesi'nde kendine çamlıca sitesi diyen yerin başkanı M. Mustafa Koldamca, 09 Şubat 2014 Pazar yapılan genel kurulda, site denen yerde oturmadığı halde silahlı ergenekon terör örgütüne üye olmaktan 7 sene 6 ay hapse mahkum Yenerer'e plaket Verdi. Kendilerinden zorla alınan aidatlarla, bir terör örgütü üyesine plaket verilmesi TCK 215 (Suçluyu Övme) e göre suçdur diyen gazeteci Dursun Boran. B.Çekmece savcılığına bugün suç duyurusu yaparak. Plaket veren başkan ve 10 yönetim kurulu üyesinin cezalandırılmasını talep etti.

Vedat Yenerer, 2007 de bir internet sitesinde " Dandik Kasımpaşalı " başlıklı yazdığı yazıda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretler yağdırdığı için, hakkında Erdoğan ın avukatlarınca Ankara 12. Sulh Ceza Mahkemesi ve Ankara 19. Asliye Hukuk Mahkemesinde hakkın da yayın yoluyla hakaretden ceza ve tazminat davaları açıldı.


TCK 215 "Suçluyu Övme " İşlenmiş olan bir suçu veya işlemiş olduğu suçdan dolayı bir kimseyi alenen öven kimse, 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Diyor.
Dursun Boran'ın suç duyurusunu işleme koyan nöbetci savcı Maruf Türker, 2014/ 17566 soruşturma numarası ile tahkikatı başlattı. Polise talimat vererek 11 site yöneticisinin ifadesinin alınmasını talep etti.

Şüphelilerin TCK 123 huzur ve sükunu bozma, TCK 214 Suç işlemeye tahrik. Suçlarından da haklarında ceza davası açlması istendi.
Mustafa Koldamca , Ebubekir Yekeler , Mahmut Yeşil, İbrahim Demirel, M. Emin Dana, Tahsin Özden, Heyran Osmanova, İbrahim Nalbant, Arzu Ünlü, Sıdıka Şenel, Şükrü Gürsoy toplam 11 şüpheli. Savcıya neden bir silahlı terör örgütüne plaket verdiklerini açıklayacaklar.
Suç duyurusuna pleket verilirken çekilmiş renkli resim. Yenerer'in mahkumiyet haberinin çıktığı gazetele haberleri de eklendi. Kamu yararı olan hiçbir işin/ işlemin yapılmadığı anlatıldı. (SABAH)