Dışişleri'nden Libya ve Nijerya için seyahat uyarısı

Dışişleri Bakanlığı, Libya ve Nijerya'da seyahat edecek ve bu ülkelerde yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik güvenlik ve seyahat duyurusu yaptı. Bakanlık zorunlu olmadıkça bu ülkelere Türk vatandaşlarının seyahat etmemeleri uyarısında bulundu.

Giriş Tarihi 26 Mayıs 2014, 00:00 Güncelleme 26 Mayıs 2014, 21:54
Dışişleri’nden Libya ve Nijerya için seyahat uyarısı

İÇİNDEKİLER

Dışişleri Bakanlığı, Libya'ya seyahat edecek ve Libya'da yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik güvenlik ve seyahat duyurusu yaptı.

Libya'nın doğusunda silahlı gruplar arasında son günlerde Bingazi merkezli olarak çatışmaların gerçekleşmesi ve bu olayların başkent Trablus'ta da bazı yansımaları olması ışığında, içinde bulunulan bu dönemde zaruri olmayan hallerde vatandaşların Libya'ya gitmekten geçici olarak imtina etmeleri, Libya'da bulunan veya her şeye rağmen bu ülkeye gidecek olan vatandaşların da şahsi güvenlikleri açısından gerekli tedbirleri almayı ve müteyakkız bulunmayı sürdürmelerinin yararlı olacağı belirtildi.

Bu bağlamda vatandaşların Bakanlığın ve Trablus Büyükelçiliğince yapılabilecek uyarı ve duyuruları dikkatle takip etmeleri de tavsiye edildi.

"NİJERYA İÇİN DE SEYAHAT UYARISI"
Nijerya'ya için de bir seyahat duyurusu yapan Bakanlık, son dönemde Nijerya'da terör ve adam kaçırma eylemlerinde artış olması ışığında Nijerya'da bulunan veya bu ülkeye gidecek olan vatandaşların, şahsi güvenlikleri açısından gerekli tedbirleri almayı ve müteyakkız bulunmayı sürdürmelerinin yararlı olacağı belirtildi.

Açıklamada, Nijerya'nın Yobe, Borno, Adamawa, Jigawa, Bauchi, Gombe, Kaduna, Nasarawa, Benue ve Taraba eyaletlerinde bulunan vatandaşların terör ve kaçırma eylemlerine karşı özellikle dikkatli olmaları ve zaruret olmadıkça bu eyaletlere seyahat etmemeleri telkin edildi.

Nijerya ve Libya'da bulunana vatandaşların olası acil durumlarda Bakanlığın 24 saat hizmet veren Konsolosluk Çağrı Merkezi ile "00 90 312 - 292 29 29" numarasıyla irtibata geçmelerinin mümkün olduğu belirtildi.