Saygı duruşu

İçişleri Bakanı Ala'dan, Kılıç'ın mahkeme önünde eylem yapan avukatlara saygı açıklamasına cevap geldi. 'Keşke halka ve halkın seçtiklerine de saygı duysaydı' dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mayıs 2014 Güncelleme 09 Mayıs 2014, 01:41
Saygı duruşu

İÇİNDEKİLER

İçişleri Bakanı Efkan Ala, bir televizyon kanalında katıldığı programda, gündeme ilişkin soruları cevapladı. Bakan Ala, Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Haşim Kılıç'ın Balyoz Davası avukatlarının mahkeme önünde yaptığı "Adalet nöbeti" eylemine "Saygı duyduğu" yönündeki açıklamasına cevap verdi.

ZİHNİNDE AÇIK VAR!

AYM'nin 52. kuruluş yıldönümündeki konuşmasını hatırlatarak, "Keşke halka ve halkın seçtiklerine de saygı duysaydı" dedi. Ala, şöyle konuştu: "Böyle bir dil kullanılması bizim alışa geldiğimiz nezaket kuralları içinde olmaması gereken şeylerdi. O zaman şu söylenir, ciddi bir demokrasiye saygı açığı var zihninde. Bir kişi, iki kişi gelir kendi arzu ettiği gösteriyi yaparsa saygı duyar ama milletin yüzde 50'sinin oyunu almış bir iktidar gelir bazı kararlar alırsa ona saygı duymaz. Bu zihninde bir demokrasiye saygı açığı olduğunu gösterir."

76 MİLYONLUK DEVLET

Ala ayrıca, "Biz eski zihinsel kodlarla sadece devlet görevlilerini yani hazineden maaş alanları, devlet olarak tanımlamıyoruz. Benim devlet vurgumda 76 milyon vardır'' dedi. MİT'e ait TIR'larla ilgili konuşan Ala, "Üzücü olan şey şudur; Sayın Başbakan'ın, gece gündüz terörle mücadele ederek ortaya koyduğu performansla sağladığı, uluslararası itibara yönelik bir saldırıydı bu'' dedi.