Bağış: "Bunlar kurgulanmış bir iftiradır"

AK Partili milletvekillerinin verdiği soruşturma önergesi nedeniyle görüşlerini açıklayan AB eski Bakanı Egemen Bağış, "Böyle adi ve çirkin iftiralara ilişkin burada olmaktan çok üzülüyorum" dedi.

Giriş Tarihi 05 Mayıs 2014, 00:00 Güncelleme 05 Mayıs 2014, 21:09
Bağış: Bunlar kurgulanmış bir iftiradır

İÇİNDEKİLER

Eski bakan Erdoğan Bayraktar'ın konuşma hakkını kullanmadığı oturumda, kürsüye gelen Bağış, ilk olarak "Sözde yolsuzluk iddiaları ve darbe girişimine ilişkin söz aldım" diyerek şunları söyledi:

"Böyle adi ve çirkin iftiralara ilişkin burada olmaktan çok üzülüyorum. 17 Aralık'tan beri kendi amaçlarına ulaşmak üzere itibarsızlaştırma operasyonuna karşı karşıyayız. Önceden planlanmış şahsıma ve aileme yönelik bir itibarsızlaştırma saldırısına karşı karşıya kaldık. Keza 17 Aralık'tan 3 hafta önce katıldığım bir televizyon programında dershanelere yönelik bir soruya verdiğim cevabın ardından, paralel yapıya yakın medyadan 3 yazardan tehdit vari mesaj aldım.

Başbakanımızın dediği gibi, "Allah düşmanın bile şereflisini nasip ettin.' Aradan geçen sürede herkes konuştu, biz sustuk. Biz en önce milletin kürsüsünden kendimizi anlatmak için bekledik. Artık susmayacağız, konuşacağız. Bugünden itibaren milletimizle paylaşmaya devam edeceğiz. Gerçekler er ya da geç ortaya çıkacaktır. Ne tür oyunlarla kimlerin haklarına tecavüz edildiği ortaya çıkacaktır. Hiçbir zaman dokunulmazlıkların arkasına sığınmadık. Başörtüsüne ilgili bu kardeşiniz Anayasa Mahkemesinde yargılandı. Bundan gurur duyduk.

Ne garip bir çelişkidir ki, geçmişte bizi irticacı diye tanımlayanlar, bu defa imanımızı sorgulamaktadır. 20 yıllık konuşmalarım kesip biçip, montaj yapılmıştır. Ne yazık ki bu montaj ve dinleme merkezleri ne amaçla kurulduğunu kimse sormuyor. Burada imanımı sorgulayacak olanlar sizler değildir. Çünkü Allah herşeyi bilendir. Yani bizi bilen bilir, bilmeyende kendini bilir."

"BUNLAR ALÇAKÇA VE ŞEREFSİZCE KURGULANMIŞ BİR İFTİRADIR"-

Kendisine ilişkin daha öncede AB Bakanlığı hakkında usulsüz personel alındığı yönünde iddialar gündeme getirdiklerini ifade eden Bağış, "Soruşturmaya konu olan bir bürokratın e-mailini hiç araştırmadan doğruymuş gibi yayınladılar. Ama AB komisyonu inceledi ve iftira olduğu ortaya çıktı" dedi.

Bağış şöyle devam etti: "Hamdolsun, hiçbir zaman beni partimi ve yakınlarımı başını öne eğdirecek bir şey yapmadım. Bunlar alçakça ve şerefsizce kurgulanmış bir iftiradır. Adı geçen işadamını 5 yıldır eşinden dolayı tanırım. Hakkımda 1,5 milyon dolar rüşvet iddiası bulunmaktadır. Bu kişinin babasına yönelik İtalya vizesi için yardım karşılığı 500 bin dolar aldığım iddiası. Evet bu konuda yardım talebi oldu, ben defalarca insanlara bu tip konularda yardım ettim. Ama bu kişi vize başvurusunda bile bulunmadı.

Türkiye'de hiçbir bakanlığının bir otelle ilgili hayırlı olsun dışında aramamış ve talepte bulunmadım. Rıza beni aradı ve bir gazeteden beni arayıp 1 milyon dolar vermezsen bunu yayınlarız gibi bir şeyler söyledi. Bende onu Hüseyin Çelik'e yönlendirdim."