Bakan Yılmaz'dan Kılıç'ın sözlerine sert tepki

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Haşim Kılıç'ın sözlerine ilişkin, "Gömlek değiştirmek normal, herkes gömleğini değiştirebilir ama renk değiştirmek normal değildir. Hamdolsun rengimizi değiştirmedik" dedi.

Giriş Tarihi 27 Nisan 2014, 00:00 Güncelleme 27 Nisan 2014, 01:53
Bakan Yılmaz’dan Kılıç’ın sözlerine sert tepki

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) yerleşkesine yaptırılacak caminin temel atma törenine katılan Yılmaz, törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir basın mensubunun, Haşim Kılıç'ın, AYM'nin kuruluş yıl dönümü törenindeki sözlerini değerlendirmesini istemesi üzerine Yılmaz, "Anayasa Mahkemesi Başkanı hakkında CHP ne diyordu? 'Bu kişi, hukuk fakültesi mezunu değil, bırakın Anayasa Mahkemesine başkan olmayı, hakim bile olamaz' diyorlardı" diye konuştu.

Kılıç'ın dünkü konuşmasını, CHP'lilerin grup toplantısında alkışladığını belirten Yılmaz, "Buradan da anlaşılıyor ki ya başkan değişti, ya CHP değişti" dedi.

"Kurumlar gibi kişilerin de genetik kodları vardır, kolay kolay değişmez" diyen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Muhtemelen, 'CHP değişmez, değişse değişse Haşim Kılıç değişmiştir' diyeceklerdir, muhtemelen Kırşehir'den karşı şehre taşındığını ve beyaz Türklerin arasına katıldığını söylemek istiyor. Eğer ki Haşim Kılıç kendisinin değişmediğini, CHP'nin değiştiğini iddia ediyorsa, o zaman da bununla ilişkili Twitter kararı verildi. O halde CHP'nin değiştiğine ilişkin bir mahkeme kararının ortaya koyulması lazım. Gömlek değiştirmek normal, herkes gömleğini değiştirebilir ama renk değiştirmek normal değildir. Hamdolsun rengimizi değiştirmedik. Biz Allah'ın boyasıyla boyanmışız. Allah'ın boyasından daha güzeli de olmaz. Hukuken, her bakımdan yanlış bir Twitter kararı var. Bu Twitter kararını hiç kimse, hiçbir hukukçu, ben de bir hukuk doktoru olarak söylüyorum, doğrulayabilmesi, 'uygundur' diyebilmesi mümkün değildir. Bu yanlış kararı, haberleşme özgürlüğü gibi sihirli kelimelerin arkasına saklanarak örtemezler."

- "Haşim Kılıç beye yazık oldu"

AYM'nin millet adına karar verdiğini, o kurumdan da milleti oluşturan fertlerin onurunu ve kişilik haklarını korumaya yönelik kararlar çıkması gerektiğini belirten Yılmaz, "Anayasa Mahkemesi, bu Twitter kararına ne yaptı? Kendi ulusunun, milletinin bireylerinin onurunu ve kişilik haklarını değil, dış odaklı bir ticari şirketin haklarını korudu. Dolayısıyla milletin bunu kabul edebilmesi mümkün değil. İşte bütün verilmiş olan bu kararın ezikliğiyle şimdi onu gölgelemek için de siyasi konuşma yapıldı. Ben yakıştıramadım, Haşim Kılıç beye yazık oldu" ifadesini kullandı.