Gülen örgütüne darbe üstüne darbe

Gülen örgütüne yakınlığıyla bilinen Kaynak Holding'in Üsküdar'daki merkezinde inceleme yapıldı. Bunun yanı sıra örgütün finansörü Akın İpek'in sahibi olduğu Kanaltürk televizyonunun da ulusal yayın hakkının iptal edildiği öğrenildi.

Giriş Tarihi 26 Mart 2014, 00:00 Güncelleme 27 Mart 2014, 13:21
Gülen örgütüne darbe üstüne darbe

İÇİNDEKİLER

Holding bünyesinde çalışan, finans trafiğinde etkili bir pozisyonda bulunduğu belirtilen yönetici konumundaki bir kişinin ihbarı üzerine MASAK, Kaynak Holdingi mercek altına aldı.

Yapılan ilk incelemeler sonunda kara para trafiğinin ve vergi kaçakçılığının izine rastlanması üzerine Kaynak Holding'in İstanbul Bulgurlu ve Mahmutbey'deki merkez binalarına MASAK ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından baskın düzenlendi.
MASAK elemanları holdingin mali, finans hareketlerine ilişkin belgelere ve bilgisayardaki kayıtlarına el koydu. İncelemede, özellikle holding bünyesindeki Sürat Kargo ve bilişim şirketleri üzerinde yoğunlaşarak gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Özellikle eğitim, yayıncılık, kargo ve bilişim sektöründeki şirketleri ile tanınan Kaynak Holding'in 7 bine yakın çalışanı ve yıllık 1,5 milyar liralık ciroya sahip. Holding 16 farklı sektörde bünyesinde 23 ayrı şirket barındırıyor.
1979 yılında İzmir'de kurulan Holding ticari hayata yayıncılıkla başladı ve Sızıntı Dergisi'ni yayınladı. İlerleyen yıllarda giderek büyüyen Holding, eğitimden, yayıncılığa, kargoculuktan, bilişime kadar onlarca sektöre girdi.

Kaynak Holding Fethullah Gülen cemaatine yakınlığı ile biliniyor.

KANALTÜRK'ÜN LİSANSI İPTAL EDİLDİ

RTÜK, Kanaltürk'ün ulusal yayın hakkını iptal etti. Gülen örgütünün finansörü Akın İpek'in sahibi olduğu Kanaltürk televizyonunun ulusal yayın hakkının iptal edildiği öğrenildi. Bu kararla birlikte kanal, tüm Türkiye'de değil, sadece Marmara bölgesinde izlenebilecek.

Kanaltürk, RTÜK'e başvurarak ulusal yayın hakkı talep etmişti. RTÜK bu hakkı vermeyince kanal yargı yoluna başvurmuştu. 9. İdare Mahkemesi 2010 yılında kanal lehine karar vererek ulusal yayın yapabileceğini belirtmişti.

Bunun üzerine üst kurul mahkeme kararını uygulamış ancak temyiz yoluna gitmişti. Danıştay Genel İdareler Kurulu bu kez RTÜK lehine karar vererek kanalın bölgesel yayın yapması gerektiğini bildirmişti.