Başbakan'ı kim tehdit etti?

A Haber’de Nihan Günay’ın sunduğu Medya Dünyası programına katılan Milliyet Gazetesi yazarı Nagehan Alçı ‘paralel çete’yle mücadele etmek için hukukun şeffaflaştırılması gerektiğini ifade etti.

Giriş Tarihi 05 Mart 2014, 00:00 Güncelleme 05 Mart 2014, 18:54
Başbakan’ı kim tehdit etti?

İÇİNDEKİLER

Türkiye her sabah hangi dehlizlere nasıl derin eller girmiş diye uyandığımız bir hale geldi. Türkiye devletinin gitmemek üzere ele geçirilme planı adım adım uygulamaya konulmuş. Neyse ki fark edildi ve devletin bütün kurumları devletin içindeki çeteyi temizleme konusunda bir oldu. Devlet somut bir şekilde bu çeteyi görüyor ve buna karşı hukuk çerçevesinde kalarak en sert mücadeleyi vermek durumunda bir karar almış. Ama bu yapının daha ne kadar kılcallara girdiğini her geçen gün çıkan detaylarla göreceğiz."
"Fethullah Gülen'in keşke hem batıya hem doğuya açık dinler arası diyaloğu önceleyen bir İslami lider olarak kalsaydı. Fakat bugün ortaya çıkan tabloda dini bir organizasyon ile alakası olmayan bir çete manzarası çıkıyor ortaya.

"ÇETEYLE MÜCADELE İÇİN YARGIDA ŞEFFAFLAŞMAYA GİDİLMELİDİR "
TİB'deki kayıtların silindiği söyleniyor. Telekulak skandalı buz dağının ucu, çok daha geniş yasa dışı dinlemeler, şantaj amaçlı arşivlemeler ile karşı karşıyayız. Ama özellikle seçimlerden sonra devleti ele geçirme konusundaki bütün aktörler ile ilgili bir hukuksal hesaplaşma sürecine gidilecektir. Adaletin keskin kılıcının bütün çete üyelerinin boynuna inmesi gerekir. Bunu sağlamak için öncelikle Türkiye'de adil bir yargı tesis edilmelidir. Sonra bütün bu iddialar hukuk eliyle hesabı sorularak bir şeffaflaşmaya gidilmelidir.



"KAMUOYU BAŞBAKAN'I KİMİN TEHDİT ETTİĞİNİ MERAK EDİYOR"
Ben bir vatandaş olarak başbakan bildiklerini kamuoyu ile paylaşsın istiyorum. Kimler tarafından tehdit edildi? Neler söylendi? Zaten birer birer anlatmışlar dershaneler konusunda inat ederseniz diye… Bunu kim yaptı, hakikaten artık yavaş yavaş kamuoyunda da daha fazla bilgiye ihtiyacımız var. Bu bilgiler şeffaflaştıkça hukuki sürece de girilmelidir.

"CEMAATİN TABANI VE TAVANI ARASINDA ÇOK CİDDİ BİR AYRIŞTIRMA YAŞANIYOR"
Cemaatin tabanı AK Parti'nin tabanı ile örtüşüyor. Cemaat AK Parti ile savaşsa da tabanını CHP'ye yönlendiremez. Türkiye'de siyasetin dizayn operasyonlarından çok çekmiş, çok mağdur edilmiş insanlar Tayyip Erdoğan'ı hayatlarına bir sihirli değnek değdirmiş bir lider olarak görüyorlar. Cemaatin tabanı ve tavanı arasında çok ciddi bir ayrıştırma yaşandığını düşünüyorum. Seçimlerden sonra çok daha net göreceğiz bu ayrışma tabansız bir tavan yaratır mı ne olacak seçimlerden sonra belli olacak.