Hocanın Koç'u

Gülen cemaati ve Beyaz Türk sermayesinin menfaat ilişkisini yazan TAKVİM'e cevap Mustafa Koç'tan geldi. Gülen'i ziyaret ettiğini de söyleyen Koç, tüm yazdıklarımızı doğruladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mart 2014 Güncelleme 03 Mart 2014, 01:44
Hocanın Koç’u

İÇİNDEKİLER

Takvim, 17 Aralık'tan beri gündemi meşgul eden paralel yapı ve bu yapının ardındaki Gülen Cemaati'nin çirkin ilişkilerini deşifre etti. Özellikle de cemaatin 'dini hizmet' adı altında yıllarca laikliğini kalesi olarak görülen İstanbul sermayesi ile girdiği çıkar ilişkisine dikkat çeken TAKVİM'i bu sermayenin en önemli patronu Mustafa Koç doğruladı. Koç, Fethullah Gülen'i Pensilvanya'da ziyaret etmesinden, yediği ananaslara kadar her şeyi anlatı. İşte Koç'un açıklamaları:

BİZE DE 'DIŞ GÜÇ' DİYORLAR

Yolsuzluk iddialarının aslı yoksa ispat edilmesi lazım. Varsa da kimler bunları yapmışsa sonuçlarına katlanmaları lazım. Külliyen yalan demek doğru değil.

Türk ekonomisinin yüzde 10'unu oluşturan bir topluluğun başkanıyım. Etkili olan tüm isimlerle görüşürüm. Bu da kimseyi ilgilendirmez. Fethullah Gülen'le mayıs ayında ABD'ye gidince görüştüm.

TUSKON'un Afrika'daki faaliyetleri belli. Beraber Afrika'ya gittik, ortalık birbirine girdi. İş geliştirme açısından bundan daha normal bir şey olamaz.

Uganda'daki rafineri ihalesi grubumuza aktarılmış, onlar da ilgilenmeyeceğimizi söylemişler. Bir Türk şirketinin Afrika'da bir rafineri almasından daha doğal ne olabilir ki?

Memlekette ne ters giderse hep dışarıdan bilinir. Dış güçler denir, Amerika denir, İsrail denir. Bir de onların içerideki uzantıları denir. Bizi de ona yakıştırıyorlar. Bunun sebebini bilmiyorum.

Bana ananas yollandı. Ben de teşekkür ettim. Bu kadar basit... Bildiğiniz ananas yani, gayet de lezzetliydi. Yok, o ananas değilmiş de elmasmış, şifreymiş...

Tanıyan herkes uzun yıllardır tespih koleksiyonum olduğunu bilir. (Gülen'den) Hediye olarak gelen bir tespihe bambaşka anlamlar yüklenmesini anlamakta güçlük çekiyorum.

DEVLETLE KAVGA ETMEYİZ

Hükümet-Cemaat çekişmesinde kesinlikle kendimizi taraf olarak görmüyorum. Koç Grubu olarak ikisine de eşit mesafede duruyoruz.

Gezi'de Divan Otel'in kapısını insani hassasiyetlerle açtık. Birçok ithama maruz kaldık. Divan Oteli'ni sığınan herkese açık.

Devletle kavga etmek bize yakışmaz. Ama tabii ki biz itibarımızı 90 yılda bugüne getirdik ve kimseye de çiğnetmeyiz. Bunu korumak için yasal yollara başvuracağız.

Kemal Derviş'in 2001 yılında başlattığı ekonomik reformlara neredeyse harfi harfine uyuldu. Bu da orta ve uzun vadede meyvelerini verdi.
Alman eski Cumhurbaşkanı aklanmış. Almış olduğu düşük faizli bir krediden dolayı istifa etmek zorunda kalmıştı. Bir oradaki duruma bakın bir de buradaki duruma bakın.

Mustafa Sarıgül, 25 senedir siyasetin içinde. Bize mi kaldı Mustafa Sarıgül'ü CHP'nin başına getirmek? Yok efendim Kandilli'de, Çubuklu'da, ABD'de toplantılar olmuş. Yok böyle bir şey.

TEK YOL BATI

Türkiye kayıtsız şartsız Batı'nın bir parçasıdır. Avrupa Birliği bazen ne kadar gayrisamimi olursa olsun, müzakereleri bıkmadan devam ettirmeliyiz. Tabii ki Ortadoğu veya Rusya ile de ilişkilerimiz hep iyi olmalı. Ama bizim istikametimiz hep Batı'ya dönük olmalıdır. Türkiye Avrupa değerleriyle uyumlu bir Avrupa ülkesi olmalıdır, bu yolculuğun kendisi varış noktasından bile değerlidir.

ANANAS ÇOK LEZZETLİ

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı, son aylarda hakkında çıkan haberler üzerine sessizliğini bozdu, TAKVİM'deki haberleri doğruladı.