Gülen Hz. Cebrail yerine CHP'yi tercih etti!

Fethullah Gülen'den inciler: Yıl 1995 'Cebrail bile gelse, Türkiye'de bir parti kursa, ona bile, onun partisini bile desteklemem' Yıl 2014 CHP'yi destekliyor

Giriş Tarihi 03 Mart 2014, 00:00 Güncelleme 03 Mart 2014, 17:14
Gülen Hz. Cebrail yerine CHP’yi tercih etti!

İÇİNDEKİLER

Başbakan Erdoğan'ın seçim mitinglerinde, Fethullah Gülen'in yıllar önce bir röportajında 'Cebrail (a.s) parti kursa oy vermem' sözünü eleştirmesi, dikkatleri tekrardan Gülen'in çelişkili tavır ve sözlerine yöneltti.

Başbakan Erdoğan miting meydanlarında Gülen'in CHP'yi desteklediğini vurgulayarak '1995'te, geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz değerli gazeteci dostumuz merhum Savaş Ay, Pensilvanya'daki zatla o zaman Türkiye'deyken röportaj yapıyor. O zat ne diyor biliyor musunuz? 'Cebrail bile gelse, Türkiye bir parti kursa, ona bile, onun partisini bile desteklemem' diyor.Bunlarda sınır yok. Gayelerine yönelik her şey mubah. Cebrail parti kursa, desteklemem diyen zat, şu anda bütün gücüyle CHP'yi destekliyor. Şu anda Türkiye'de siyaseti karıştırmanın mücadelesini veriyor. Cebrail parti kursa desteklemem diyecek kadar cüretkar, bu kadar kibirli olan bir zat, şu anda uluslararası odaklarla birlikte Türkiye Cumhuriyeti'nin hükümetini yıpratmaya çalışıyor.' demişti.

İşte Gülen'in son zamanlardaki tavırlarına ters düşen yıllar önceki o konuşması;