Hasan Cemal'in sözleri utanç verici

A Haber’de Duygu Leloğlu’nun sunduğu Gece Ajansı, Star Gazetesi Yazarı Ahmet Kekeç’i konuk etti. Hasan Cemal’in “Kabataş Olayı” yorumu hakkında konuşan Kekeç; Hasan Cemal’in sözlerini utanç verici olarak nitelendirdi.

Giriş Tarihi 18 Şubat 2014, 00:00 Güncelleme 18 Şubat 2014, 20:38
Hasan Cemal’in sözleri utanç verici

İÇİNDEKİLER

Ahmet Kekeç, Cemal'in 28 Şubat sürecindeki tutumundan dolayı pişman olduğunu daha önce söylediğini hatırlatarak "bugünkü tutumunu gelecekte hangi pişmanlıkla anacak ona karar versin" dedi.

HASAN CEMAL'İN SÖZLERİ TEK KELİME İLE UTANÇ VERİCİ
Hasan Cemal'in sözleri tek kelime ile utanç verici. Hasan Cemal gibi deneyimli, üstelik neyin ne olduğunu tefrik edebilecek bir gazetecinin, "Z.D. hükümetin Fadime Şahin'idir" beyanı tek kelimeyle utanç verici. Ayıp… Bunun üzerine bir sürü kınama sözleri söylenebilir, Hasan Cemal'i tahkir eden tenzil eden bir sürü sıfatlar bulunabilir. Gerek yok, bu zaten kendisini tenzil eden bir yaklaşım. İnsanın kanını donduran bir ifade.



HASAN CEMAL 28 ŞUBAT SÜRECİNDEKİ TUTUMUNDAN DOLAYI NADİM OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİR

28 Şubat üzerinden bir örnekleme yapmadan önce Hasan Cemal 28 Şubat sürecinde ne yaptığını bize anlatsın. Köşe yazılarına "üst düzey bir general beni aradı dedi ki" cümlesiyle başlayan bir yazardı. Ve hepimize aba altından darbe sopası gösteriyordu. 28 Şubat zihniyetinin ne kadar çağdaş bir zihniyet olduğunu bize anlatmaya çalışıyordu. 28 Şubat sürecindeki tutumundan ötürü nadim olduğunu hem bir takım yazılarında hem de bir takım sözlü beyanlarıyla anlatmış bir gazetecidir.

BUGÜNKÜ TUTUMUNU GELECEKTE HANGİ PİŞMANLIKLA ANACAK ONA KARAR VERSİN

70'li yıllardaki performansını bir kitaba konu etti. Kimse Kızmasın Kendimi Anlattım diye bir kitabı var. O kitabı, kendi yazdığı kitabı öncelikle kendisi okusun. Bugünkü tutumunu gelecekte hangi pişmanlıkla anacak ona karar versin.

HASAN CEMAL'E HİÇ YAKIŞTIRAMADIM
Burada bir olay var, bir kadın saldırıya uğradığını söylüyor. Buna inanırsınız ya da inanmazsınız. Buna inanmak bugün bir politik tercih olarak ortaya çıkmışsa, buna inanmamak da politik bir tercih olarak ortaya çıktı. Bunu da görmek lazım. Madem ki işin o ilk kısmını eleştiriyoruz. Burada siyaset yapmayın. Sen de karşıtından siyaset yapıyorsun. O zaman, öteki için ortaya koyduğun sakıncalar bizzat senin için de geçerli hale geliyor. Fadime Şahin'in kimler tarafından kurgulandığını, kimler tarafından sahneye sürüldüğünü Hasan Cemal bilmiyor mu? Ne kadar ayıp bir şeydir bu. İsmi olan, cismi olan yakınlarının bildiğimiz gerçek bir kişiden, bir insandan bahsediyoruz. Ne kadar ayıp ne kadar terbiyesizce bir yaklaşım bu. Doğrusu Hasan Cemal'e hiç yakıştıramadım.