Savcılar kayıplara karıştı

17 ve 25 Aralık operasyonlarını yürütürken görev yeri değiştirilen savcılar, 10’ar günlük rapor süresi dolmasına rağmen görevlerine başlamadı. Erdoğan ile Öz ise adliyede.

Giriş Tarihi 08 Şubat 2014, 00:00 Güncelleme 08 Şubat 2014, 11:51
Savcılar kayıplara karıştı

İÇİNDEKİLER

Türkiye'yi sarsan 17 ve 25 Aralık operasyonlarının ardından, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) 21 Ocak 2014 tarihli kararnamesiyle görev yerleri değiştirilen savcılar Cihan Kansız, Fikret Seçen, Ercan Şafak ile Muammer Akkaş 10 gün süreli rapor aldı. Savcıların rapor süresi dolmasına rağmen görevlerine henüz başlamadığı ortaya çıktı.

BAŞSAVCILAR DA BİLMİYOR
Düz savcı olan eski başsavcı vekilleri Fikret Seçen Gebze Adliyesi'ne, Ercan Şafak Sakarya Adliyesi'ne, Cihan Kansız Sakarya Adliyesi'ne, 25 Aralık operasyonuna imza atan ve okuduğu bildiriyle tepki çeken Muammer Akkaş ise Tekirdağ Adliyesi'ne atanmıştı. Başsavcılık kaynaklarından alınan bilgilere göre savcıların hiçbirinin yeni görev yerlerine henüz gelmediği öğrenildi. Herhangi bir mazeret bildirmeyen savcıların ek bir rapor alıp almadıkları ise bilinmiyor. Bakırköy Adliyesi'ne atanan Oktay Erdoğan ile Zekeriya Öz ise işbaşı yaptı.

İZMİR ADLİYESİ'NDE YENİ ATAMALAR
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Mustafa Doğru adliyede görev değişikliği yaptı. Aralarında İzmir merkezli, 'liman' soruşturmasını yürüten Ali Çelik'in de bulunduğu Örgütlü Suçlar Bürosu'na bağlı savcıların görev yeri değişti. Görev yeri değişenler arasında, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk operasyonu davasının soruşturma savcısı olan Birol Cengil'in de olduğu öğrenildi.

Kaynak: Akşam