Beni kullanarak suçlama yaptılar

Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Celal Uzunkaya ve Mustafa Gülcü’nün ayağının kaydırılması için paralel yapının kendisini kullandığını söyleyen muhbir İrfan Erbarıştıran, “İfademe onları ekleyerek suçlama yaptılar” dedi.

Giriş Tarihi 06 Şubat 2014, 00:00 Güncelleme 06 Şubat 2014, 09:36
Beni kullanarak suçlama yaptılar

İÇİNDEKİLER

17 Aralık'ta hükümete yönelik darbe girişimiyle deşifre olan 'Paralel Yapı'nın bir dönem emniyet teşkilatı içinde yapılanmak için sahte deliller, asılsız ihbar mektupları ve hukuksuz yargılamalarla nasıl kumpaslar kurduğu bir bir ortaya çıkıyor.

Star gazetesinden Helin Şahin'in haberine göre; Emniyet Genel Müdür yardımcıları Emin Arslan, Mustafa Gülcü, Celal Uzunkaya, Orhan Özdemir ve Sabri Uzun paralel yapının kumpasıyla makamlarından edildiler. 2009'da Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Gülcü ve Celal Uzunkaya'ya oynanan oyunun düğmesine de basıldı. Bunlar için önce isimsiz bir ihbar mektubu gönderildi.

DOSYAYA MONTE EDİLDİLER
Mektupta, kendisini "saha ajanı" olarak tanımlayan ve o dönem İzmir'de çalışan İrfan Erbarıştıran'ın dolandırıcılık yaptığı ve Gülcü ile Uzunkaya'nın da kendisine destek olduğu iddia ediliyordu. Bunun üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü iki müfettiş görevlendirdi ve mektuptaki iddialar araştırıldı. İhbar mektubundaki iddiaların asılsız olduğu tespit edildi ve rapor şeklinde adli makamlara sunuldu. Ancak izmir Valiliği'ne de gönderilen bu ihbar mektubuyla ilgili olarak o dönem özel yetkili Cumhuriyet savcısı olan Fatih Genç, soruşturma başlatarak İrfan Erbarıştıran'ı emniyette 25 saat sorguladıktan sonra tutukladı. İki ay sonra da Mustafa Gülcü ve Celal Uzunkaya asılsız delillerle açılan soruşturma dosyasına monte edildi.

İYİ NİYETİM İSTİSMAR EDİLDİ
İrfan Erbarıştıran, paralel yapının oyunuyla asıl hedef olan Mustafa Gülcü ve Celal Uzunkaya'nın makamlarından edildiklerini ve bunun da kendisi üzerinden yapıldığını söyledi. 2009 yılında Gülcü ve Uzunkaya ile olan diyaloğunun Münevver Karabulut cinayetinin katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun bulunmasıyla ilgili olduğunu söyleyen Erbarıştıran olayı şöyle anlattı: "Benden Cem Garipoğlu ile ilgili Mustafa Gülcü rica etti. Cem Garipoğlu'nun Belçika pasaportuyla kaçacağına dair bilgileri verdim. Cem'i İstanbul'dan Gürcistan'a, oradan Ermenistan üzerinden İsrail'e götüreceklerdi. Bu planı benim verdiğim bilgilerle Mustafa Gülcü bozdu. İsrail planının bozulmasıyla Garipoğlu'nu teslim etmek zorunda kaldılar. O dönem ödenek olarak sadece yol parası aldım ve faturalarıyla da masrafları beyan ettim."

AİLEMİ VE ÇOCUKLARIMI ELİMDEN ALDILAR
Erbarıştıran, Emniyetteki paralel yapının kendisine ve emniyet müdürlerine oynadıkları oyuna dair detayları şöyle anlattı: "Bir ihbar mektubuyla Mustafa Gülcü ve Celal Uzunkaya'nın da bana yardım ettiğini ve benim nitelikli dolandırıcılık yaptığım iddia edildi. Ben o dönem geçimimi sağlamak için tabela şirketleri satıyordum. Bunun yasalar önünde de bir sakıncası yoktu. Bununla suçlandım ama dosyada delil anlamında hiçbirşey yoktu."

İFADEMİ DEĞİŞTİRDİLER
"Mahkemede ilk duruşmadan sonra zaten tahliye edildim. Suçum dolandırıcılık ise, ticaret mahkemesinde yargılanırdım. Savcı, 25 saatlik ifademi CD'ye aldı ama bana 39 sayfa okutulmayan ifadem imzalatıldı. İfademe, Celal Uzunkaya'nın bana, 'Seni takip ediyorlar' dediğini eklemişler. Böyle oyunlar oynadılar. Ben kızlarımı ve eşimi kaybettim. Çocuklarım soyisimlerini utanarak söylüyorlar. Hayatımı aldılar elimden."

DELİL ÜRETMEK İÇİN HER YOLU DENİYORLAR
Saha Ajanı İrfan Erbarıştıran, asıl hedefin Emniyet İstihbaratı ele geçirmek olduğunu belirterek, şunları söylüyor: "Hedefleri Emniyet istihbaratı ele geçirmekti. Onlar da şekil değiştirdiler. Kısa saç yerine uzun saç, bıyık yerine küpe taktılar. Yavaş yavaş istihbarat daire başkanlığını ellerine aldılar. Herkesi bir böcek ile dinlemeye başladılar. Telefon birleştirmesi yapıyorlar. İstanbul'da olan ve İzmir'de olan iki farklı kişiyi bir biriyle bağlantılı olmadıkları, görüşmedikleri halde bu iki kişiyi aynı anda aynı yerde gösterebiliyorlar."

HEDEF İTİBARSIZLAŞTIRMAK
"Hiç görüşmediğim kişilerle sanki bağlantım varmış gibi gösterdiler. Evlere CD yerleştiriyorlar. Operasyon yapıp bu CD'ler için paraf attırıyorlar sana. Laptopları alıp içine suç unsuru bilgiler atıyorlar. Bu analizler çözülene kadar zaten iki yıl yatıyorsun. Onlar için önemli olan itibarsızlaştırmak."

Kaynak: Star