"Zaman'ın anketi uydurma"

Erdoğan, Zaman Gazetesi'nin bugün yayınladığı anket sonucu için "uydurma" dedi.

Giriş Tarihi 03 Şubat 2014, 00:00 Güncelleme 03 Şubat 2014, 16:44
Zaman’ın anketi uydurma

İÇİNDEKİLER

Erdoğan, "17 Aralık operasyonu sonrasında sizin bir söyleminiz var, siyasi iradeye yönelik olarak. Bugün Zaman gazetesinde bir anket yayınlandı. Bunu sormak istiyorum. Bu anketleri ve sürekli olarak Gül'ün göreve davet edilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruya Konda'ya ait anket sonuçlarını açıklayarak cevap verdi.

"BİZİM YAPTIRDIĞIMIZ ANKETE GÖRE AK PARTİ 47.7"
Soruyu soran Sabah muhabirine, "Bunu değerlendirmeme gerek yok da, sen inanıyor musun?" diyen Erdoğan, "Senin mensubu olduğun gazete (Sabah) başka anketler yaptırdı. Biz de yaptırdık. Bakın söyleyeyim diğer anketleri. Bakın Konda'nın ocak ayı anketini söylüyorum. Ak Parti: 47.7, CHP: 28.5 MHP: 14.4 BDP: 5.9" dedi.

"BUNLAR PARALEL YAPININ ANKETLERİ"

Muhabirin "anketleri ben yapmadım" şeklindeki sözlerine de Erdoğan, Zaman gazetesinin son zamalardaki habercilik anlayışını eleştirerek cevap verdi.

Erdoğan eleştirilerini şöyle sürdürdü:
"Yok sen yaptın demiyorum ama senin mensubu olduğunu gazete de anket yaptırdı. Bu anketin adı paralel yapı anketidir. Bunlar duymaz uydururlar. Bunlar kendilerine göre bir irade oluşturmaya çalışmak istiyorlar, bunu yapamayacaklar, dünyanın değişik bir ucundan Türkiye yönetilmez, çıkarsın gelirsin ne istiyorsan yaparsın. Bugün Almanya seyahatim var, cumartesi Soçi'ye gideceğiz, sonra meydanlardayız, öyle palavradan anketleri bu millet yutmuyor. Biz her ay 4 anket yaptırıyoruz, çaprazlama yaparız, değerlendiririz. Biz buraya böyle geldik. Biz hayali projelerle konuşmuyoruz, yaptıklarımızla konuşuyoruz, eser Türkiye'dir. Milletimiz de bunun için bize sahip çıktı."