Cumhurbaşkanı Gül'e Fethullah Gülen sorusu

İtalyan Corriere della Sera gazetesine Türkiye ve bölgesindeki gelişmeleri değerlendiren Abdullah Gül'e, bir gazeteci Fethullah Gülen'le ilgili soru yöneltti.

Giriş Tarihi 28 Ocak 2014, 00:00 Güncelleme 28 Ocak 2014, 16:29
Cumhurbaşkanı Gül’e Fethullah Gülen sorusu

İÇİNDEKİLER

Resmi ziyaret için bu akşam İtalya'ya gidecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İtalyan Corriere della Sera gazetesine Türkiye ve bölgesindeki gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

'FETHULLAH GÜLEN'DEN Mİ BAHSEDİYORSUNUZ?' SORUSU
Cumhurbaşkanı Gül, söyleşide, "2013'te Türkiye başarılarını gölgeye düşüren ve Türkiye'yi sevenleri üzen bir sürü olumsuzluklar yaşadı. Ama 2014'te tekrar parlamak için her şey yapılacaktır. Bürokrasinin içerisinde devlete hizmet etmesi gerekirken ayrı bir dayanışma içinde olanlar var" demesi üzerine İtalyan gazeteci "Fethullah Gülen'den mi bahsediyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL'ÜN YANITI

Gül bu soruya, "İsimler, yorumlar, dini duygusallıkları veya etnik bağı olanlar hakkında konuşmuyorum. Devlet düzeni içerisinde yasalara uyulması gerekir. Eğer bunlar ihlal edilirse o zaman müdahale etmek doğrudur" diye cevap verdi.

FETHULLAH GÜLEN'İN YAZDIĞI MEKTUP

Cumhurbaşkanı Gül, Gülen'in kendisine yazdığı mektupla ilgili bir soruya ise, "Her Türk vatandaşının mektup yazmaya hakkı var... Türkiye'ye zarar veren şeyler oluyor. Ben de bu yüzden sesimi duyuruyorum" yanıtını verdi.