Mustafa Sarıgül'e haciz şoku

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'ün banka hesaplarına ve gayrimenkullerine haciz koydu.

Giriş Tarihi 17 Ocak 2014, 00:00 Güncelleme 17 Ocak 2014, 21:01
Mustafa Sarıgül’e haciz şoku

İÇİNDEKİLER

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mustafa Sarıgül ve 9 arkadaşının Bank Ekspress'ten aldığı krediyi ödemediği gerekçesiyle gayrimenkullerine ve hesaplarına el koydu.

TMSF yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Fon 1998 yılında Sarıgül ve arkadaşlarının Bank Ekspress'ten aldığı kredileri ödemediği gerekçesiyle, her birinin banka hesaplarına ve gayrimenkullerine haciz koydu.

Bank Ekspres'in eski sahibi Korkmaz Yiğit'in alınan kredilerin ödenmediğine yönelik bilgi ve belgeleri vermediğinin anlaşılmasının ardından TMSF harekete geçti. Yapılan incelemelerin ardından TMSF, 10 kişinin ayrı ayrı mal varlığına el koydu.

Yapılan hesaplar sonucu, 3,5 milyon dolar olarak alınan kredinin, faiziyle birlikte bugün 8 milyon dolar olduğu (yaklaşık 16 milyon TL) belirlendi.

Her bir borç sahibinin bütün mal varlıklarına el konulurken, 10 kişiden birinin borcu ödemesi halinde hesaplar ve gayrimenkuller üzerindeki haciz kararı kalkacak. Sarıgül veya arkadaşlarının TMSF'ye başvurarak borçlarını yapılandırması gerekiyor.