Araplar Gülen grubuna nasıl bakıyor?

Arap fikir dünyasının önemli bir internet sitesinde "Türkiye'deki Gülen grubu, Mısır'ın Nur Partisi'nin çizgisinde" başlığıyla yayınlanan yazıda "Gülen grubu, Atatürkçü laik gelenekten gelen Cumhuriyet Halk Partisi ile anlaştı." denildi.

Giriş Tarihi 07 Ocak 2014, 00:00 Güncelleme 07 Ocak 2014, 17:14
Araplar Gülen grubuna nasıl bakıyor?

İÇİNDEKİLER

Dershanelerin dönüştürülmesi süreci ile başlayan ve 'kirli 17 Aralık operasyonu' sonrası beddua yağdırma törenlerine kadar varan Fethullah Gülen grubunun son süreçteki tavrı Arap dünyasında da yankı buldu. Arap dünyası, Fethullah Gülen'in bu tavrını, Mısır'da cuntacı general Abdülfettah es-Sisi'nin 3 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe sırasında Selefi tandanslı Nur Partisi ile aynı çizgide olmak şeklinde değerlendirdi.

GÜLEN CEMAATİ, NUR PARTİSİ İLE AYNI ÇİZGİDE
İslam dünyası hakkında yazıların paylaşıldığı ve 'islammemo.cc' adresinden yayınyapan Mefkeratü'l İslam adlı sitede söz konusu yazı "Türkiye'nin Gülen grubu, Mısır'ın Nur Partisi'nin çizgisinde" başlığıyla yayınlandı.

Mısır'da 25 Ocak devrimiyle birlikte Muhammed Mursi'nin göreve gelmesi sonrası Liberal ve laik kanadın siyasi umudunu kaybettiği ve başka türlü heveslere bel bağladığının ortaya çıktığı bildirilen yazıda "Mısır'da asker, bazı siyasi kuvvetlerle beraber Mısır'ın ilk seçilmiş sivil Cumhurbaşkanı karşı atağa geçtiğinde 25 Ocak devriminin düşmanlarının birleştiği ortaya çıktı" denildi. Darbe sonrası Selefi Nur Partisi ile birlikte askerin farklı bir senaryoortaya koyduğu belirtilen yazıda 17 Aralık kirli operasyonu masaya yatırıldı. Yazıda operasyonun tüm ayrıntıları masaya yatırıldı.

İŞTE ŞOK BENZERLİKLER
"Gülen Cemaati, Atatürkçü laik gelenekten gelen Cumhuriyet HalkPartisi ile anlaştı. Mısır'daki Nur Partisi de İslam'ın şedit düşmanları olan liberal ve laik partilerle anlaşmıştı. Fethullah Gülen, uzun süredir Amerika'da ikamet ediyor ve Batı ile alakaları çok iyi. Nur Partisi'nin liderleri de darbe öncesindeki bu anlaşmadan önce 10'a yakın Avrupa devleti arasında koşuşturdu. Gülen cemaati yakınlarına yönelik atamalar sebebiyle dırdır ediyor, Nur Partisi de Cumhurbaşkanı Mursi'yi devleti İhvanlaştırmakla suçlamışlardı. Bu da onu darbenin arınma hareketine katılır kıldı" denilen yazıda "Nur Partisi'nin daha önce yaptığı gibi… Önümüzdeki günlerde Gülen Cemaati'nin Cumhuriyet HalkPartisi'ne katıldığı ilanını görebilecek miyiz? Ya da bu cemaat, eski örneklerden bu durumun Amerika ve İsrail haricinde kimseye fayda sağlamadığını görecek. Mısır'da darbenin ortaklarından Nur Partisi örneğinde görüldüğü gibi…" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Haber10