Savcı Akkaş'la ilgili şok iddia!

Uyguladığı hukuk dışı işlemleriyle tanınan savcı Muammer Akkaş ile ilgili şok bir iddia daha ortaya atıldı.

Giriş Tarihi 27 Aralık 2013, 00:00 Güncelleme 27 Aralık 2013, 20:06
Savcı Akkaş’la ilgili şok iddia!

İÇİNDEKİLER

Paralel yapılanma tartışmalarında adı geçen Savcı Muammer Akkaş'ın uyguladığı bir hukuk dışı olay daha patlak verdi.

İddiaya göre 2004 yılında KANALTÜRK'e test yayını aşamasında para aktaran Koç Grubuna ait BEKO Ticaret A.Ş'nin Ergenekon'a finans sağlama soruşturmasıyla dahil edildi. Bu soruşturma dosyasının altında olay savcı Muammer Akkaş'ın imzası var.

Savcı Muammer Akkaş'ın hukuk dışı işlemleri bu olaydan sonra başlıyor. Savcı Akkaş'ın Koç grubuna açtığı soruşturmanın seyiri bir anda değişti. koç ailesinin Fethullah Gülen grubunun faaliyeti olan Türkçe olimpiyatlarına sponsor olmasıyla işler değişti. Hakkında soruşturma başlatılan Koç'un dosyası sponsor olduktan sonra gizlendi.



Tam da bu dönemde Ergenekon'un medya ayağı olan Kanaltürk televizyonu bu tartışmalar eşiğinde Gülen Cemaatine ait Akın İpek'in sahibi olduğu KOZA Gruba satıldı.

CHP'nin bile o dönem Cemaat medyasında Kanaltürk'e para ödediği için örgütü finanse ettiği öne sürülürken, Koza grubun kanalı satın alarak Ergenekon'a sağladığı milyonlarca dolar ise tartışma konusu bile olmamıştı.

Olay savci ismiyle açılan twitter hesabından Zekeriya Öz ve iş dünyası arasında ciddi bağlantılar olduğu belirtildi. Yine tweetlerde Mehmet Emin Karamehmet'in de Cemaate yakın bir üniversiteye yüklü miktarda bağış yapması karşılığında Ergenekon kapsamından soruşturmaya alınmadığı belli oldu.



Karamehmet'in sorgusunun askerlerden sonra yapılmasının da bir göz dağı olduğunun iddia edildiği tweetlerde, askerlerle ilgili işlemler Karamehmet'e gösterilerek, Tahir Paşa Üniversitesine bağışa zorlandığı öne sürüldü.

Şüpheli Karamehmet'in ifadesi diğer şüphelilerden çok farklı olarak Beşiktaş adliyesinde değil Levent'te sohbet ortamında alındı.

Bu arada bu soruşturma ile parallel olarak Koç ailesinden bazı isimlerin beraberinde Mustafa Sarıgül ile Fetullah Gülen'I ziyaret ettiği ve olimpiyatlar için sponsorluk anlaşması yaptığı da ortaya atılan iddialara arasında.

İşte o şok belgeler...

Olay savcı ismiyle açılan twitter hesabında hukuk dışı işlemler yapan savcı Muammer Akkaş'a zor sorular da yöneltildi...

İşte o sorular...