Kim bu sivil görünümlü darbeciler?

Gazeteci Fadime Özkan dün başlayan operasyonlarla ilgili '28 Şubat da buydu, 17 Nisan da, 7 Şubat da, Gezi olayları da buydu, şimdi Cemaat kılığında saldıran da bu!' dedi.

Giriş Tarihi 18 Aralık 2013, 00:00 Güncelleme 18 Aralık 2013, 15:47
Kim bu sivil görünümlü darbeciler?

İÇİNDEKİLER

Gazeteci Fadime Özkan dün başlayan operasyonlarla ilgili '28 Şubat da buydu, 17 Nisan da, 7 Şubat da, Gezi olayları da buydu, şimdi Cemaat kılığında saldıran da bu!' dedi.

Aktüel.com'tr'ye değerlendirmelerde bulunan Fadime Özkan, yapılan operasyonların iç ve dış bağlantıları olduğuna dikkat çekti.

İşte Fadime Özkan'ın o açıklamaları:

Sivil görünümlü bu yapı kimlerle iş tutuyor?
Dün başlayan operasyonları, Cemaat'in arkasına saklanan ya da Cemaat'le bir şekilde ittifak eden yapıların Türkiye'de siyasi iktidarı, siyaset dışı yollarla devirme hamlesi olarak görüyorum.

Türkiye bunu ilk kez yaşamıyor. Fiili askeri darbeler gibi demokrasi tarihimizi bölen ve mücadeleyi çok daha çetin hale getiren sonraki sofistike darbe girişimlerinin de hedefi hep aynıydı. Sandıktan çıkamayan sömürgeci zihniyetin ulusal ve uluslararası yapılarla ittifaka giderek yönetime el koyma denemesi.

28 Şubat da buydu, 17 Nisan da, 7 Şubat da, Gezi olayları da buydu, şimdi Cemaat kılığında saldıran da bu.

Harekete geçirilen toplumsal kesimler, argümanlar farklı olsa da oyun hep aynı. Strateji belirleniyor, genelde sivil iktidarın özelde Başbakan Erdoğan'ın şeytanlaştırılması için yürütülen siyasi kampanyalara toplumsal algıları, duyguları istenilen yönde değiştirmek amacıyla psikolojik araçlar devreye sokuluyor. Mavi Marmara'da İsrail'in açık ve haksız saldırısı karşısında Türkiye'nin değil İsrail'in yanında hizalanabilen bir yapının yine İsrail'in görüşüyle paralellik arz eder şekilde Türkiye'nin Milli İstihbarat Teşkilatı'na ve başındaki müsteşara operasyon yapmaya kalkması karşı karşıya olduğumuz yapının sadece yerli olmadığını göstermiyor, cüretinin boyutunu da gösteriyor.

Dershane tartışmasıymış gibi yürütülen, milletvekili istifalarıyla devam ettirilen siyasi kampanya dün de farklı zamanlarda açılmış üç soruşturma dosyasının manidar şekilde aynı güne denk getirilmesiyle yeni bir boyut kazandı.

Siyasi dayatmalarla, insanların özel hayatlarının gizlice kasete alınması gibi aşağılık yöntemlerle, her türlü şantajla sürdürülen operasyonun kelle alma kararlılığını da gösterdi.

Ama sivil siyasetin karşısına çıkan bu sivil görünümlü yapının kimlerle iş tuttuğunu da açıkça gösterdi. İyi oldu. Türkiye'nin hayrına, Allah rızası için fedakarlıklar yaparak hem gönül hem emek veren Cemaat tabanının, bu fotoğraf böyle netleştikten sonra Cemaat içindeki derin yapılarla kendi iradeleri üzerinden ve onlara rağmen ne yapılmakta olduğunu göreceğini ve değerlendireceğini umuyorum.

Sizce operasyonlar siyasal nedenle mi yoksa yalnızca yolsuzlukla mücadele amacıyla mı yapılıyor?
Yolsuzluk dosyalarının içeriği her ne ise elbette araştırılmalı ve suçlular, sorumlular her kimse ayrımcılık yapılmadan mutlaka cezalandırılmalı. Bunun tartışılabilir tarafı yok.

Ama bu operasyonun hukuki adli olmaktan çok siyasi olduğunu, sivil siyaseti, halk iradesini tehdit ettiğini, seçimleri etkileme amaçlı yapıldığını düşünüyorum ve daha öncekilerde olduğu gibi burada da darbecilere, vesayetçilere karşı sivil siyasetin yanında pozisyon aldığımı söylemek istiyorum.