Rum bakandan seviyesiz sözler

Rum Bakan Hacıgeorgiou, AB Bakanı Bağış'ın bir sözüne yanıt verirken, çirkin bir espri yaptı.

Giriş Tarihi 06 Aralık 2013, 00:00 Güncelleme 06 Aralık 2013, 10:14
Rum bakandan seviyesiz sözler

İÇİNDEKİLER

TBMM'de düzenlenen Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) toplantısı tartışmalı başladı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AB Bakanı Bağış ve Eşbaşkan Afif Demirkıran'ın açılışın ardından toplantıdan ayrılmasına hem Avrupa Parlamentosu grubu üyelerinden hem de bazı Türk grubu üyelerinden tepki geldi.

Ancak Rum kesiminden Takis Hacıgeorgiou tepkinin dozunu kaçırarak, Bakan Bağış'a yönelik çirkin bir espri yaptı.

Rum kesiminden Takis Hacıgeorgiou yapılan eleştirilere katıldığını ifade ederek, Bağış'ın "Kıbrıs'ın en tanınmış hayvanı, inatçılığıyla bilinen katırlardır" şeklinde ifade kullandığını hatırlattı. Kendisinin yapacağı benzetmeyi Bağış'ın espri olarak kabul etmesini isteyen Hacıgeorgiou, Bağış'ı müşterisi olmayan küçük bakkal satıcısına benzeterek, Türkçe, "Aylak bakkal bla bla (nokta nokta) tartar" dedi.

Bu benzetmeye Eş Başkan Yardımcısı Ali Şahin'den tepki geldi. Bunun etik olmadığını ve kabul edilebilir bir benzetme olarak da görmediğini vurgulayan Şahin, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in danışmanı, Hristiyan Demokrat Parti Ekonomi Konseyi Başkanı Kurt Lauk'ın'ın, Kıbrıs Rum kesimini kastederek, "sosis deposu köpeklere teslim edilemez" ifadesini de etik bulmadığını söyledi.