Her gün 6 milyon ekmek çöpe gidiyor

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası Anaokulu'nda 'Ekmek İsrafını Önleme' konulu etkinlik düzenledi.

Giriş Tarihi 04 Aralık 2013, 00:00 Güncelleme 04 Aralık 2013, 21:32
Her gün 6 milyon ekmek çöpe gidiyor

İÇİNDEKİLER

Ekmek israfının dünyada ve ülkemizde ulaştığı korkunç rakamlara dikkat çekerek, çocuklara okul çağında ekmek israfının önemini anlatmak amacıyla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Anaokulu'nda, ekmek israfının nasıl önleneceği, evlerde alınacak tedbirler, ekmeği muhafaza yöntemleri, bayat ekmeğin değerlendirilmesi konularında eğitim verildi.

Öğrenci ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği 'Ekmek İsrafının Önlenmesi' konulu etkinlikte Gıda Mühendisleri Hatice Tekeli ve Elif Çelik ekmek israfının nedenleri, dünyada ve ülkemizde ulaştığı boyutları, israfı önleme yolları ile ekmeğin korunma şekilleri hakkında bilgiler verdi.

Etkinliğe katılan öğrencilere Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Alo Gıda 174 baskılı balonlar dağıtılarak eğitimin kalıcı olması sağlandı.

Elif Çelik, "Türkiye'de günde 6 milyon, yılda 2,1 milyar ekmeğin israf edildiği belirlenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre ülkemizde bir günde israf edilen toplam 6 milyon adet ekmeğin; 3 milyonu fırınlarda, 2,3 milyonu hanelerde, 0,6 milyonu kurumlar, personel ve öğrenci yemekhaneleri, lokanta ve otellerde israf edilmektedir. Yıllık ekmek israfı ise 1,5 milyar TL olup bununla 100 yataklı 80 hastane, yıllık 500 bin yolcu kapasiteli 18 havaalanı, 16 derslikli 500 okul, 300 öğrenci kapasiteli 250 yurt, 500 kilometrelik bölünmüş yol gibi hizmetlerden herhangi biri yapılabilmektedir" dedi.