Cinayet şebekesi

Erhan Tuncel zehir zemberek bir ifade verdi: Ramazan Akyürek, Sabri Uzun ve Ali Fuat Yılmazer polis değil Ergenekon üstü bir cinayet şebekesidir. Oslo görüşmelerini de onlar sızdırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Aralık 2013 Güncelleme 04 Aralık 2013, 00:00
Cinayet şebekesi

İÇİNDEKİLER

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada Yargıtay'ın verdiği bozma kararının ardından, 18 sanığın yeniden yargılanmasına devam edildi.

TANIK KORUMASINDA
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yapılan duruşmaya, sanıklardan Erhan Tuncel, Yasin Hayal, Zeynel Abidin, Ersin Yolcu, Osman Hayal ve Tuncay Uzundal katıldı. Hrant Dink cinayeti zanlısı Erhan Tuncel, yakalanmasının ardından görülen ilk duruşmada şok ifadelerde bulundu. İşte Büyük Abi'nin 7 yıl sonra gündemi sarsacak ifadeleri:

YANLIŞ RAPOR YAZDILAR
İsteseydim yurt dışına çıkardım. Gelip teslim olacaktım. Geçen hafta savcılığa ifade verdim. Tanık koruma programına girdim.
Dink cinayeti bir yapı tarafından gerçekleştirildi ve beni dublör olarak kullanıyorlar. Tüm suç polis müdürleri Ramazan Akyürek, Sabri Uzun ve Ali Fuat Yılmazer'indir.
Karşımızda polis yok. Bir cinayet şebekesi var. Yılmazer ve Uzun ihbar etmeme rağmen bilgilendirme yapmadı. Yanlış rapor düzenlendi. Beni bir numaralı sanık yapıp kendilerini sakladılar.
Oda TV, Cübbeli, şike, KCK, Hanefi Avcı suçsuz. O davaları bu şebeke yaptı.
Başbakan Erdoğan'ın dökülen kanı durdurmak için başlattığı süreçte gerçekleşen Oslo görüşmelerini de bu yapı sızdırdı. Bu yapıyı kuran kişi ise Ramazan Akyürek'tir...

LİDER AKYÜREK
Hrant Dink cinayetinin işleneceğine dair gerekli bilgileri verdiğini ve operasyon yapılması gerektiğini söylediğini belirten Erhan Tuncel, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah için "Soruşturmayı genişletmek istedi ancak Ramazan Akyürek buna engel oldu" diye konuştu. Bu karanlık yapıyı Ramazan Akyürek'in kurdurduğunu iddia eden Tuncel, "Kendilerine ulaşılmaması için kayıtları sildirdi. Jandarmayla irtibatlı olduğum yalanını ortaya atıp polisle ilişkimi gizlemeye çalıştı. Benim yargılanmam ve bu yapıyı kuranların yargılanmaması için ellerinden geleni yapıyorlar" diye konuştu.

KİM BU 3 KİŞİ
1- RAMAZAN AKYÜREK:
Dink'in öldürülmeden önce Trabzon Emniyet Müdürü'ydü. Daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'na atandı.

2- ALİ FUAT YILMAZER:
Dink cinayetinin ardından azınlıklardan sorumlu Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı C Şube Müdürlüğü'nden İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü görevine getirilmişti.

3- SABRİ UZUN:
Akyürek'ten önce Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı yapıyordu.

BÜYÜK ABİ'DEN ŞOK İDDİA
Dink cinayetinin zanlısı Erhan Tuncel "Bu üç ismin ortak özellikleri, sürekli adli mercileri yanıltmaya çalışmalarıdır. Bu yapı, çetenin üzerindedir. Ergenekon üstü bir yapıdır" diye konuştu.