İstanbul'da inanılmaz banka soygunu

Avcılar'da bir bankaya giren maskeli ve silahlı soyguncu 80 bin TL'yi alarak kaçtı. Banka güvenlik görevlisinin kovaladığı soyguncu, yoldan geçen bir aracı durdurarak içinde bulunan kadın sürücüyle birlikte kaçırdı.

Giriş Tarihi 29 Kasım 2013, 00:00 Güncelleme 29 Kasım 2013, 20:29
İstanbul’da inanılmaz banka soygunu

İÇİNDEKİLER

Olay, Avcılar'da bulunan bir banka şubesinde meydana geldi. İddiaya göre, kafasında maske bulunan bir kişi banka şubesine girdi. İlk olarak güvenlik görevlisini etkisiz hale getiren soyguncu, gişede bulunan çalışanlardan kasada bulunan paraları istedi. Yaklaşık 80 bin TL'yi alan soyguncu, bankadan kaçmaya başladı. Bu sıra da bankanın güvenlik görevlisi de zanlıyı yakalamak için peşinden koşmaya başladı.

Çevrede bulunan esnaf da saldırganı yakalaması için güvenlik görevlisinin yardımına koştu. Kısa bir kovalamacanın ardından zanlı bir sokakta sıkıştırıldı. Ancak zanlı silahını çıkararak güvenlik görevlisi ve peşinden koşan vatandaşlara doğrulttu. Bir anlık dalgınlıktan yararlanan zanlı, bu sırada yoldan geçmekte olan bir aracı durdurarak içinde bulunan kadın sürücüyle birlikte kaçırdı.

Soyguncu kaçırdığı kadın sürücü ve aracını da Beylikdüzü'nde bırakarak kayıplara karıştı. Polis ekipleri ise bankaya gelerek parmak izi çalışması yaparak saldırganın yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı.

Bu sırada zanlıyı kovalayan Murat Polattaş ise banka güvenlik görevlisinin 'Soygun var' diye bağırdığını belirterek, 'Biz burada esnafız. Çocuklarım da zanlının peşinden koştu. Alt sokakta yakalamışlar ancak saldırgan silah çekince bir an korkmuşlar. Daha sonra şahıs bir arabaya silah doğrultup onu durdurarak kaçmış' dedi.

Olayla ilgili inceleme sürüyor.