Ustaya son veda

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden usta oyuncu Nejat Uygur, Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı.

Giriş Tarihi 20 Kasım 2013, 00:00 Güncelleme 20 Kasım 2013, 14:20
Ustaya son veda

İÇİNDEKİLER

Hayatını kaybeden Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Nejat Uygur için Teşvikiye Camii'nde öğle namazına müteakiben cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Uygur'un eşi, çocukları, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakeerci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, sanat dünyasından bir çok isim ve sanatçının çok sayıda seveni katıldı.

Uygur'un eşi Necla Uygur ve çocukları taziyeleri kabul etti. Cenaze namazının ardından Uygur'un tabutu omuzlara alınarak cenaze aracına konuldu. Uygur'un naaşı Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.



"BU ACIYI O KADAR ÇOK DOSTUN PAYLAŞTIĞINI GÖRMEK ACIMIZI HAFİFLETTİ"

Törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından aile adına konuşan Behzat Uygur, babasının bedenen aralarından ayrıldığını ancak her zaman onun kendileriyle olacağını söyledi.

Babalarıyla bambaşka ilişkilerinin olduğunu, tüm kardeşler olarak çoğunlukla eğlendiklerini belirten Uygur, "Annem ve kardeşler, acımızı nasıl paylaşacağımızı bilmiyoruz ama bizim bugünümüzde bu acıyı o kadar çok dostun paylaştığını görmek acımızı hafifletti. Usta herkesin sanatçısı olmayı düşündü ve böyle sürdürdü sanat hayatını. Bizler içinde iyi bir örnek olmuştur. Babamızı, annem sevgili eşini, bugün toprağa verecek ama o her zaman bizlerle yaşayacak. Fazla bir şey konuşamıyorum, boğazıma düğümleniyor. Ustanın dediği gibi, oyunun sonunu hep öyle bitirirdi. Ben de öyle bitireyim sözümü; 'Büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden, ortancaların alnından öperim' derdi babam. Ben de ustanın bu sözüyle bitiriyorum."



"SANAT DÜNYASINDAN BİR YILDIZ DAHA KAYDI"

Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş da sanat dünyasından bir yıldızın daha kaydığını söyledi.

Uygur'un güzel bir insan olduğunu ve arkasından çok güzel şeyler söyleneceğini ifade eden Topbaş, bir kişinin veya sanatçının işini, sanatını ruhuyla yaptığında başarıya ulaştığını kaydetti.



Topbaş, bir anısını paylaşarak, şunları anlattı:

"1970'lerin başında Türkiye Talebe Federasyonu'nun bir tiyatro oyununu sahneye koymak için çalışmalar başlatılmıştı. Sahne dekorunu yapmamı istediler. İlk defa böyle bir şeye girecektim. Kolay iş değildi, mimarlık öğrencisi sahne dekoru yapacaktı. Hemen Nejat beye gittim, anlattım, tavsiyelerini dinledik. O günden itibaren zaten kendisini takip eden birisiydim çok daha yakın takip etmeye çalıştım."

Başbakan Erdoğan'ın kendisini aradığını aktaran Topbaş, "Sayın Başbakanımız özellikle beni arayarak hanımefendiyle de görüştüğünü söylediler. Gelemeyeceğinden, bulunmak istediğinden bahsettiler. Kendisine vekaleten katılmamı istediler" dedi.