Bakan Çelik: Bölgemiz cinnet geçiriyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Suriye'de insanlara açlıktan dolayı kedi köpek yiyebilmesi için fetva verildiğini belirterek, “Herkes bunu seyrediyor. Bölgemiz tam bir cinnet geçiriyor dedi.

Giriş Tarihi 06 Kasım 2013, 00:00 Güncelleme 06 Kasım 2013, 20:22
Bakan Çelik: Bölgemiz cinnet geçiriyor

İÇİNDEKİLER

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Antalya'da bir dizi programa katıldıktan sonra Ahmet Muhtar Kızıltan Kültür Sanat Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Hattat Mehmet Çebi'nin koleksiyonundan eserlerin sergilendiği sanat merkezinin açılışında konuşan Bakan Çelik, insanlığın hiç alışık olmadığı durumla karşı karşıya kaldığını ifade etti.

Geçmişte insanlığın bilgiye ulaşamadığından dolayı sorunlar yaşadığını söyleyen Bakan Çelik, bugün de bilgiye çabucak ulaşmasına rağmen yine de sorunlarla hakikatten uzaklaştığını vurguladı.

Bakan Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hiç alışık olmadığımız insanlık tarihi boyunca hiç görmediğimiz bir şeyle karşı karşıyayız. İnsanoğlu bilgiye yeterince ulaşamadığı için hakikat adına, insanlık adına bir eylem ortaya koyamıyordu. Bugün ise tam tersi bir durumla karşı karşıyayız. Bilgiye ne kadar yaklaşıyorsak hakikatle aramızdaki bağ o kadar uzaklaşıp kalınlaşıyor. Bilgiye ne kadar yakınlaşırsak sokaktaki bir yetime el uzatmak, mazlumlara yardım etmek duyarlılığımızı göstermek insanoğlundaki birikim giderek zayıflıyor ve cılızlaşıyor. Bu gün çok büyük bir facia ile karşı karşıyayız. İnsanın kelime anlamında da olduğu üzere ünsiyet içerisinde bir varlık olduğunu belirten Bakan Çelik, "İnsan kelime anlamında da olduğu gibi ünsiyet içerisinde bir varlıktır. Bugün ise sahip olduğumuz teknolojiyle bilginin bu kadar yaygınlaşması insanlığın ünsiyet kabiliyetini direkt olarak yok eden bir durum haline gelmiştir. İnsanlık giderek bu bilgi karmaşası ve karışıklığın içerisinde giderek yalnızlaşıyor. Bakınız geçmişte doğru olanın ne olduğu bilinmediği için vahşi savaşlar, acımasız katliamlar ortaya çıkıyordu. Bu gün bilgi konusunda insanoğlunda hiçbir problem yok. Ama gözümün önünde bir coğrafyada, Suriye'de insanlara açlıktan dolayı kedi köpek yiyebilmesi için fetva veriliyor. Herkes bunu seyrediyor. Bölgemiz tam bir cinnet geçiyor dedi.

"AKLIMIZIN, RUHUMUZUN TÖVBEYE İHTİYACI VAR"
Mezhep adına insanların birbirini katlettiğini söyleyen Bakan Çelik, teknolojik aletlere harcanan paralarla Myanmar'da onlarca insanın hayatının kurtarılabileceğini belirtti. Gazze'de de yardıma muhtaç ailelerin olduğunu ifade eden Çelik, "Mezhep adına insanlar birbirini katlediyor. Sadece tek bir cep telefonuna verilen parayla Myanmar'da onlarca insanın hayatını kurtarabilirsiniz. Sadece küçük bir teknolojik alete verilen parayla Gazze'deki bir ailenin 6 aylık rızk ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Bunları bilmek ve bunlar adına eylem üretmek anlamına gelmiyor. Aklımızın ve ruhumuzun tövbeye ihtiyacı var. İşte bu sanat merkezleri, buralardaki faaliyetler bugünkü yüzyılda bu savaşlar ve felaketlerle baş etmenin tek yoludur. İşte bu türden merkezlerde faaliyetler bizlere büyük hizmetler sunacaktır. Özellikle de bu merkezlerin herhangi bir kar amacı gütmeden gençlerin hizmetine verilmesi alkışlanacak bir olaydır şeklinde konuştu.

Sanat merkezinin açılışının ardından sanat merkezinde bulunan hat sanatı eserlerini inceleyen Bakan Çelik, daha sonra sergi salonundan ayrılarak AK Parti Antalya İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada partililer tarafından karşılanan Çelik, toplantı salonunda partililerle basına kapalı olarak görüştü.