Başbakan, 213 spor tesisinin açılışına katıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yapımı tamamlanan 213 adet spor tesisinin toplu açılış ve amatör kulüplere malzeme dağıtım törenine katıldı. Video konferansla 5 farklı ile bağlanan Başbakan, spor tesislerinin açılışını gerçekleştirdi.

Giriş Tarihi 31 Ekim 2013, 00:00 Güncelleme 31 Ekim 2013, 19:18
Başbakan, 213 spor tesisinin açılışına katıldı

İÇİNDEKİLER

Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen törene Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, eski milli kaleci Rüştü Reçber, Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Rıdvan Dilmen, İbrahim Kutluay, futbolcu Emre Belözoğlu ve çok sayıda Türkiye'nin farklı illerinden gelen sporcu öğrenciler katıldı.

Törende konuşma yapan Başbakan, video konferans ile Ankara, Aksaray, Kilis, Samsun, Şanlıurfa'ya bağlandı. Bu illerdeki spor tesislerini video ile izleyen Başbakan, bölgedeki görevli kişilerle konuşarak kurdeleleri kesmelerini istedi. 10 yıl önce böyle spor salonlarının olmadığının altını çizen Başbakan, "Hayaldi, gerçek oldu dedi. Daha sonra Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler Sinan Erdem Spor Salonu'nda kurdele keserek toplu açılış yaptı.

213 adet spor tesisinde 3 atletizm pisti, 7 yüzme havuzu, 12 gençlik merkezi, 25 spor tesisi, 63 spor salonu, 103 futbol sahasının olduğu belirtildi.