Kara propaganda devam ediyor

Kara kampanyada Wall Street Journal gazetesinin ardından bu kez tanıdık bir isim aynı kampanyaya devam etti. WSJ, kısa süre önce MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a yönelik çirkin bir iddiayı sayfalarına taşımıştı. Bugün ise 2009'daki Davos görüşmeleri sırasında Başbakan Erdoğan'ın fırça attığı görüşmenin moderatörü David Ignatius devreye girdi.

Giriş Tarihi 17 Ekim 2013, 00:00 Güncelleme 17 Ekim 2013, 17:40
Kara propaganda devam ediyor

İÇİNDEKİLER

Kara kampanyada Wall Street Journal gazetesinin ardından bu kez tanıdık bir isim devrede... WSJ, kısa süre önce MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a yönelik çirkin bir iddiayı sayfalarına taşımıştı. Bugün ise 2009'daki Davos görüşmeleri sırasında Başbakan Erdoğan'ın fırça attığı görüşmenin moderatörü David Ignatius devreye girdi. Ignatius, hem Türkiye hem Hakan Fidan'a yönelik benzer iddiaları dile getirdi. Türkiye o tuhaf iddiayı anında yanıtladı.

Washington Post'ta bugün yayımlanan köşe yazısında Ignatius, tuhaf bir iddiada bulundu. Ignatius, İsrail - Türkiye ilişkilerinin, Türkiye'nin MOSSAD adına çalışan 10 İranlı ajanı Tahran'a ihbar etmesiyle daha da gerginleştiğini öne sürdü. Ignatius iddiasını, İsrail'in Türkiye'den Mavi Marmara baskını nedeniyle özür dilemekte direnmesinin sebebi olarak gösterdi. Washington Post yazarı, iddiası sonucu ABD ve Türkiye ilişkilerinin etkilenmediğini fakat ABD'li yetkililerin Türkiye'nin ne yapmak istediğini anlayamadığını belirtti.

HAKAN FİDAN'I DA KARALADI
Ignatius, yazısında Milli İstihbarat Teşkilatı'nın başında bulunan Hakan Fidan'a da yüklendi. Fidan'ın Tahran yönetimi ile yakın ilişkiler kurduğunu öne süren yazar, İsrail'in Fidan'dan başından beri rahatsız olduğunu belirterek Fidan'a yönelik suçlayıcı ifadelerde bulundu.

TUHAF İDDİAYA ANINDA CEVAP
Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanları'ndan Mustafa Varank, tuhaf iddiaya anında cevap verdi. Varank Twitter'dan yaptığı açıklamada, iddiaların oldukça tutarsız olduğunu belirterek, amaçlarının 'psikolojik harp' olduğunu belirtti:

"Ignatius yazısı o kadar tutarsız ki. İstihbarat dünyasında işler anlaşmalarla yürür, 'ummazdı' 'hayal etmezdi'lerle istihbaratçılık mı olur?"
"Sonbahar sıcak geçecekti ya hani? Baktılar olmuyor, hükümetin ve istihbaratın itibarına yönelik uluslararası kampanyaya hız verdiler."
"Hükümete ve istihbarata karşı uluslararası psikolojik harp harekatından önümüzdeki uzun seçim döneminde vazife çıkaranlar mutlaka olacaktır."

İLK KARALAMA WALL STREET JOURNAL'DEN GELMİŞTİ
Wall Street Journal gazetesinde kısa süre önce, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a yönelik ağır suçlamalarla dolu bir yazı yazılmıştı. Adam Entous ve Joe Parkinson tarafından kaleme alınan yazıda Fidan'ın İran'a istihbarat verdiği iddia edilmişti.

"TÜRKİYE'NİN BAĞIMSIZ POLİTİKA İZLEDİĞİNİN İFADESİ"
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'a ise bu konu sorulmuştu. Atalay, "ABD, Türkiye'nin bağımsız politikalarından rahatsız mı?" sorusu üzerine MİT ve Hakan Fidan ile ilgili yapılan değerlendirmelerin, Türkiye'nin daha kişilikli daha bağımsız politika izlediğinin bir ifadesi olduğunu söylemişti.

İŞİN ÖZÜ BU, RAHATSIZLAR
Atalay şöyle söylemişti:"Türkiye'nin bağımsız, kişilikli bir politika izlemesi İsrail'in oyununa fazla girmemesi Amerikalısı, İsraillisi neticede bununla ne diyor: 'Biz Türkiye istihbaratına veya istihbaratın başındaki kişiye güvenmiyoruz' diyor. İşin özü bu. Rahatsızlar"

Kaynak: Akşam