Sivas'ta askeri uçak düştü

Sivas'ın Kangal İlçesi yakınlarında bir askeri uçağın düştüğü ve pilotunun ağır yaralı olduğu bildirildi.

Giriş Tarihi 30 Eylül 2013, 00:00 Güncelleme 30 Eylül 2013, 18:53
Sivas’ta askeri uçak düştü

İÇİNDEKİLER

Sivas'ın Kangal ilçesi yakınlarında F-4 uçağının düştüğü bildirildi. Uçağın düştüğü bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Uçakta bulunan 2 pilotun paraşütle atlayarak kurtulduğu öğrenildi. pilotlardan birinin ayaklarının kırıldığı, diğerinin ise başından yaralandığı öğrenildi. Yaralı pilotların helikopter ile Malatya'ya kaldırıldığı bildirildi.

Sivas Vali Vekili Mustafa Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kangal ilçesi yakınlarında saat 15.15 civarında F-4 tipi askeri uçağın düştüğünü belirterek, "Uçakta bulunan 2 pilot paraşütle atlamışlar. İki pilotumuz yaralı olarak hastaneye naklediliyor. İlçe kaymakamımız, sağlık müdürümüz olay yerinde" diye konuştu.

GENELKURMAY: PİLOTLARIN HAYATİ TEHLİKELERİ YOK

Genelkurmay Başkanlığı, Sivas Kangal'da düşen keşif uçağında bulunan iki pilotun paraşütle atladıklarını, kazadan sağ kurtulduklarını, pilotların hayati tehlikelerinin bulunmadığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Malatya'da bulunan 7'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan, saat 15.00'de, planlı keşif eğitim uçuşu için kalkış yapan 173'üncü Filoya ait bir adet RF-4E keşif uçağının saat 15.22'de Sivas'ın Kangal ilçesi Emir Köyü'ne 5 kilometre batısında henüz bilinmeyen bir nedenle düştüğünü bildirdi. Genelkurmay "Olayda her iki pilot da uçaktan paraşütle atlamış ve sağ olarak kurtulmuşlardır. Pilotların hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Gerekli idari ve adli işlem başlatılmıştır" açıklaması yaptı. (ANKA)