Güle güle Usta

Türk sinemasının ve tiyatrosunun usta ismi Tuncel Kurtiz için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlendi. Büyük usta, gözyaşları ve alkışlarla son yolculuğuna uğurlandı Türk sinemasının ve tiyatrosunun usta ismi Tuncel Kurtiz için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlendi. Büyük usta, gözyaşları ve alkışlarla son yolculuğuna uğurlandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Eylül 2013 Güncelleme 29 Eylül 2013, 00:42
Güle güle Usta

İÇİNDEKİLER

Ani ölümü ile herkesi yasa boğan 77 yaşındaki sinema-tiyatro oyuncusu, yönetmen, yapımcı, senarist ve seslendirme sanatçısı Tuncel Kurtiz için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlendi. Tuncel'i son yolculuğuna uğurlamak üzere gelen sevenleri salona sığmadı. Tören, Kurtiz'in sinema ve tiyatro setlerinden görüntülerinin mega vizyonda gösterilmesiyle başladı. Konuşma yapılmadı, sadece barkovizyonda sanatçının okuduğu şiirlere yer verildi ve çok sevdiği Brahms'ın 2'nci senfonisi çalındı. Tören sonrası Kurtiz'in tabutu dostları tarafından omuzlanarak kalabalığın arasından cenaze aracına konuldu. Tuncel Kurtiz memleketi Balıkesir'e gözyaşları ve alkışlarla gönderildi. Sanatçı dostlarından bazıları Kurtiz'i şöyle anlattı:

'HEPİMİZ İÇİN DELİKANLIYDI'
Demet Akbağ: O hepimiz için delikanlıydı. Bizim ustamızdı. Henüz yapacağı ve öğreteceği çok şey vardı. Bu yıl çok fazla acı günde beraber olduk. Buralarda görüşmek istemiyorum artık sizlerle. Herkesin başı sağolsun.
Leman Sam: Tuncel Kurtiz'in kıymetini bilemedik. Herkes onu Ramiz Dayı olarak tanıdı. Çok tiyarocunun başına gelen bir şey ama Tuncel Kurtiz'in değerini bilemediler. Her hafta ekolojik pazara gidip yiyeceklerini alırdı. Bütün pazarcı arkadaşlar buraya gelmişti. Hep sağlıklı yaşayacağım diye mücadele ederdi.
Barış Falay: Hayatını üretmeye adayan bir insanı kaybettik. Çok genç bir delikanlıyı kaybettik. Ne yazık ki bu ülkede üreten insanların yaşarken kıymeti bilinmiyor. Canımız çok yanıyor. Çok üzgünüz. O büyük bir oyuncu ve üreten insandı. Her zaman bize örnek olmuştu. Bütün ülkenin başı sağolsun.

BABASI EDREMİT KAYMAKAMIYDI
Tuncel Kurtiz'in babası Vala Kurtiz, 1951-1952 yılları arasında Edremit Kaymakamı olarak görev yapmış. Kurtiz'in çocukluğunun geçtiği Edremit'e olan bağlılığı buradan geliyor. Usta oyuncu, 17 yıldır Çamlıbel'de yaşıyordu.

VASİYETİNİ MUHTAR AÇIKLADI
Tuncel Kurtiz'in cenazesi, bugün öğlen namazının ardından Balıkesir'in Edremit ilçesi'ne bağlı Güre beldesindeki Çamlıbel Köyü mezarlığına gömülecek. Kurtiz'in, anma töreninin yapıldığı saatlerde Çamlıbel Köyü'ndeki mezar yeri hazırlandı. Güre Belediyesi'nden bir yetkili, Kurtiz'in Çamlıbel Köyü'nü çok sevdiğini söyledi. Çamlıbel muhtarı Mustafa Çambel'de, "Tuncel Kurtiz, sağlığında bana 'Muhtar, deniz gören bir yer olsun başka birşey istemiyorum' dedi ve bu sebeple de Kurtiz'e deniz gören manzaralı bir mezar hazırlattık" dedi. Muhtar Çambel, en son bir ay önce görüştüğü Tuncel'in kendisine, 'Çok yoruldum, artık dinlenmek istiyorum' dediğini kaydetti.