Tuncel Kurtiz hayatını kaybetti

Usta sanatçı Tuncel Kurtiz vefat etti

Giriş Tarihi 27 Eylül 2013, 00:00 Güncelleme 27 Eylül 2013, 16:26
Tuncel Kurtiz hayatını kaybetti

İÇİNDEKİLER

Ünlü sinema ve dizi sanatçısı Tuncel Kurtiz, Etiler'deki evinde hayatını kaybetti. 77 yaşında hayata gözlerini yuman ünlü sanatçının sevenlerini yasa boğdu.

Son olarak 'Ezel' dizisinde oynadığı 'Ramiz Dayı' karakteri ile dikkatleri çeken Tuncel Kurtiz, 1959 yılında Dormen Tiyatrosu'na oyunculuğa başladı. 1981 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Gül Hasan' filminin senaryosuyla birincilik ödülü kazanan sanatçı, Birçok ulusal ve uluslararası ödülünün yanı sıra, Ekim 2011'de 48. Altın Portakal Film Festivali'nde Yaşam Boyu Onur Ödülü aldı.

EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
Bu sabah yürüyüş yapmak için Etiller'deki evinden çıkan ünlü oyuncu, bir süre spor yaptıktan sonra evine döndü. Dinlendiği sırada fenalaşarak düşen oyuncuyu eşi buldu. Şu anda polisin olay yerindeki incelemesi sürüyor.




SANATÇI DOSTLARI KURTİZ'İN EVİNE KOŞTU
Usta oyuncu Tuncel Kurtiz'in ölümü sanat camiasını yasa boğdu. Acı haberi alan ünlü oyuncular, Kurtiz'in Etiler'deki evine koştu. Burçin Terzioğlu, Ozan Güven ve Meltem Cumbul'un da aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı Kurtiz'in evine geldi. Tuncel'in cenazesinin evde olduğu belirtilirken, polisin incelemeleri devam ediyor.

"ÇIĞLIKLAR ÜZERİNE EVE KOŞTUM"
Tuncel Kurtiz'in evinin yakınlarında pastane işleten Fikret Ergüzel yaşadıklarını anlattı:

"Apartman görevlisinin eşinin çığlıklarını duyunca binaya doğru koştum. İçeri girdiğimde kahvaltı masasının yan tarafında yatan Tuncel Kurtiz'i gördüm. Anladığım kadarıyla kafasını duvara vurup yeri düşmüş. Kafasının sol tarafında kanama vardı. Üzerinde sabah bahçede spor yaptığı için eşofman vardı. Hiçbir şeye dokunmadık, hemen ambulans ve polis çağırdık. "

MUHSİN ERTUĞRUL SAHNESİ'NDE TÖREN DÜZENLENECEK
Beşiktaş'taki evinde hayatını kaybeden tiyatro ve sinema sanatçısı Tuncer Kurtiz için yarın Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlenecek. Kurtiz'in cenazesi, pazar günü Balkıser'in Güre ilçesinde toprağa verilecek.

Kurtiz'in ölüm haberi üzerine evine gelen Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sanatçının vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Ünal, önemli bir sanatçıyı kaybettiklerini, olayın detaylarını kendisinin söylemesinin doğru olmayacağını belirterek, "Ama spor yaparken olduğu gibi bir düşünce var. Ancak bu daha sonra doktor raporlarıyla açıklanır'' dedi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de çok önemli bir sanatçıyı kaybettiklerini ifade ederek, "Hepimizin başı sağolsun, çok üzgünüz. Cenazesi, pazar günü Balıkesir'ın Güre ilçesine bağlı Tahtakuşlar köyünde defnedilecek" diye konuştu.

Kurtiz'in yakınları, yarın saat 11.00'de Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenleneceğini bildirdi.

SANATÇI DOSTLARI DA EVİNE GELDİ

Bu arada Kurtiz'in ölüm haberi üzerine sanatçı dostları da evine geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ile Tarık Akan, Meltem Cumbul, Halit Ergenç, Bergüzar Korel ve Güven Kıraç gibi isimlerin aralarında olduğu sanatçılar, Kurtiz'in evine gelerek bilgi aldı ve yakınlarına taziyelerini iletti.

Sanatçılar, Kurtiz'in ölümünden büyük üzüntü duyduklarını belirtti.