YTÜ'lü başörtülü öğrenciye tehdit!

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi bir bayan tesettürlü olduğu gerekçesiyle Davutpaşa Kampüsü Eğitim Fakültesinde eğitim bilgisi dersini veren öğretim görevlisi tarafından derste bırakılmakla tehdit edildi!

Giriş Tarihi 20 Eylül 2013, 00:00 Güncelleme 21 Eylül 2013, 01:52

İÇİNDEKİLER

Son günlerde tesettürlü kadınlara karşı artan şiddet, tehdit ve sözlü tacizlere bir yenisi daha eklendi.

Olay Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Eğitim Fakültesinde 17 Eylül günü, eğitim bilgisi dersi çıkışında yaşandı. Bilgisayar öğretmenliği bölümünde öğrenim gören Elif, feraceli olarak derse girdi.

Girdiği dersin hocası ders çıkışında Elif'i feraceli olarak derse girdiği için derste bırakmakla tehdit etti.

Doçent Dr. Davut H. tehdidine şu çirkin sözlerle devam etti, "Ya sen bu dersi bırakırsın, ya da ben seni bu dersten bırakırım. Size türbanı serbest yaptık diye iyice abarttınız, başka kapalı arkadaşların var onlar gibi renkli giyin. Bu şekilde siyah ferace giyinmeyeceksin." Bu sözlerinden sonra Elif, hocasının yanından ağlayarak ayrıldı..

Bu tehdide maruz kalan Elif yaşadığı bu üzücü yönetime bildirdi. Yönetim; hocanın daha önce başka tesettürlü öğrencileride sadece tesettürlü olduğu için derste bırakmakla tehdit ettiğini ve en kısa zaman da bu olayı inceleyeceklerini bildirdi.

Aynı hocanın daha önceden de tesettürlü bayanlara karşı bu şekilde davrandığı ve öğrencilerin dersten kalmamak için kimseye şikayet edemediği ortaya çıktı.