Davutoğlu'ndan sert yanıt

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Esad'ın Türkiye'nin muhaliflere kimyasal silah verdiği iddialarına yanıtladı.

Giriş Tarihi 13 Eylül 2013, 00:00 Güncelleme 13 Eylül 2013, 14:36
Davutoğlu’ndan sert yanıt

İÇİNDEKİLER

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Nikaragua Dışişleri Bakanı Samuel Santos Lopez ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, "Biz dünyanın her yerinde hem kimyasal silahlar, hem de biyolojik ve nükleer silahların kaldırılması için kampanyalar yürütmekte olan bir ülkeyiz. Kimyasal silah insanlık suçudur. Kim buna bulaşmış olursa, kim bu silahı temin etmişse, kullanıyorsa insanlık suçu işler. Türkiye'nin bunun tedariki konusunda bırakın yardımcı olması gibi bir hususu böyle bir tedarike musamahaya bile rızası yoktur. Türkiye'nin tutumu net ve açıktır. Kimyasal silahın tedariki, kullanımı insanlık suçudur.

Gönül isterdi ki Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Suriye'de ölümler bu aşamaya gelmeden, mülticiler sorunu böylesine komşu ülkelerin iç düzenlerini etkileyecek boyuta gelmeden çözüm bulabilseydi. Bugün eğer 100 bin insan ölmüşse bunun sorumlusu Suriye rejimi, gerekli adımları atmayan uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'dir.

Son teşebbüsle ilgili olarak, bir gram kimyasal silah bile yeryüzünden kalkacaksa biz destek veririz. Sadece kimyasal silahların devrini kesin çözüm olarak görmek barışı getirmez. Türkiye hiçbir zaman savaş çağrısı yapmadı. Biz savaşı durdurun diyoruz. Bunun bedelini Suriye halkı ve komşu ülkeler ödedi. Masum insanların kaybına yol açan suçlar yargılanmalı.

Pilotlarımızla ilgili sessiz ve dakika dakika bir süreç işliyor bütün birimlerimiz her tür çalışmayı yapıyor. İnşallah pilotlarımızla ilgili güzel haberleri paylaşırız" dedi



Türkiye'ye çirkin suçlamaTürkiye'ye çirkin suçlama