PKK'nın elinde kimyasal silah mı var?

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, PKK'nın elinde kimyasal silah bulunduğuna yönelik iddiaların araştırıldığını dile getirdi.

Giriş Tarihi 24 Ağustos 2013, 00:00 Güncelleme 25 Ağustos 2013, 02:37

İÇİNDEKİLER

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "PKK'nın elinde kimyasal silah bulunduğu" yönündeki iddialara cevap verdi.

Yılmaz, "Araştırmalar devam ediyor." dedi. Suriye'deki kimyasal katliama vurgu yapan Yılmaz, Türkiye'nin güneyine Patriot füze sistemlerinin yerleştirilme sebebinin şimdi daha iyi anlaşılabileceğine işaret etti.

İsmet Yılmaz, memleketi Sivas'ta habercilerin gündeme dair sorularını cevapladı. Birleşmiş Milletler'in Suriye'de yaşananlarla ilgili tutumunu eleştiren Yılmaz, saldırının araştırılması gerektiğini söyledi.

Bakan Yılmaz, "Dünyada güvenliği sağlasın diye kurulan örgütlerin zaman geçirmek için, topu taca atmak için kendi güvenlik elemanları orada. Hemen oraya yönlendiremezler mi? 'İzin alalım da...' Sen böyle izne tabiysen ülke içerisinde sen dünyada güvenliği nasıl sağlayacaksın, insanlara nasıl güvence vereceksin? İnşallah Suriye halkı bu zalimlerden hesap soracaktır" dedi.

PKK'nın elinde kimyasal silah bulunduğu yönündeki haberler de Yılmaz'a soruldu. Bakan Yılmaz, "Araştırmalar devam ediyor. O konuda henüz somut bir açıklama ve bir bilgi bize gelmiş değil ancak çalışmalar devam ediyor. Somut bir bilgi geldiğinde yine halkımıza sunacağız" diye konuştu.

Yılmaz, Türkiye'nin güneyine Patriot füze sistemlerinin yerleştirilme sebebinin şimdi daha iyi anlaşılabileceğine işaret etti. Bakan Yılmaz, şunları ifade etti:

"Herkes soruyordu niye Patriot füzelerini getiriyorsunuz? Şuurunu, idrakini kaybetmiş insanlar ne yapacağı belli olmaz. Kendi halkına karşı kullanan dışarıya da karşı kullanabilir mi? Kullanabilir. Milyonda bir ihtimal de olsa binde bir ihtimal de olsa bu Patriot füzelerini biz oraya koyduk. Ama bunun dışında kendi ülkemizin güvenlik sistemleri vardır milletimiz rahat olsun."