Dışişleri'nden sert açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de rejimin kimyasal silahla kitlesel katliam yaptığı iddiasının doğru olması halinde uluslararası camianın insanlığa karşı suç teşkil eden bu kabul edilemez vahşet karşısında tepki göstermesinin kaçınılmaz olacağını bildirdi.

Giriş Tarihi 21 Ağustos 2013, 00:00 Güncelleme 21 Ağustos 2013, 13:50
Dışişleri’nden sert açıklama

İÇİNDEKİLER

Dışişleri Bakanlığı, "Suriye'de rejimin kimyasal silah kullandığı iddialarına ilişkin" yazılı açıklama yaptı.

Dışişleri, Suriye'de Şam'ın Doğu Gota ve Batı Gota bölgelerinde 20 Ağustos gecesi rejim güçlerince kimyasal silah kullanılmak suretiyle gerçekleştirilen saldırılar sonucunda yüzlerce sivilin hayatını kaybettiğine dair haberlerin büyük bir endişeyle izlendiğini bildirdi.

Bu iddiaların derhal açıklığa kavuşturulmasını isteyen Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de kimyasal silah kullanımı iddialarının doğruluğunu araştırmak üzere oluşturulan ve halen bu ülkede çalışmalarını sürdüren BM Araştırma Misyonu'nun da sözkonusu iddiaları araştırması ve bulgularını ortaya koyması gerektiğini belirtti.

Dışişleri açıklamasında, "Şayet iddialar doğruysa, uluslararası camianın insanlığa karşı suç teşkil eden bu kabul edilemez vahşet karşısında gereken duruşu sergilemesi ve tepkiyi göstermesi kaçınılmazdır" denildi.