Erken yıkım!

Başbakan Erdoğan, Bodrum'daki kaçak yapıların yıkılacağını açıkladı. Bölge sakinleri 'Çevre katliamı bitecek' sevincine kapıldı. Kıyılara milyonluk yatırımlar yapan işadamları ise 'Şimdi ne yapacağız' diye dert yandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ağustos 2013 Güncelleme 18 Ağustos 2013, 01:30
Erken yıkım!

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, kıyılardaki usulsüz yapılanmayı gözler önüne serdi. Kaçak yapıların yıkılması gündeme geldi. Hal böyle olunca Bodrum'u bir telaş sardı. Kaçak yapıların sahipleri şimdi "Bu işin içinden nasıl çıkarız" diye kara kara düşünmeye başladı. Skandal, Başbakan'ın bayram tatilini geçirmek amacıyla Bodrum'a gitmesiyle ortaya çıktı. İlçedeki çarpık yapılaşmayı ve otellerin kıyı şeridine kadar indiğini gören Erdoğan, "Bunlara kim müsaade etmişse gereken yapılacak. Kaçak yapılar yıkılacak" dedi. Bu açıklama, tatil cennetinde bomba etkisi yarattı.

KIYIDA AKIL OYUNLARI...
Tatilciler, uçuk fiyatlarıyla cep yakan otellerin durumunun incelenmesi için belediyelere şikayet yağdırdı. Bölge sakinleri ise "Orman alanlarını imara açıp, çevreyi katlettiler. Artık buna son verilecek olması bizi çok mutlu etti" dedi. Bodrum'a kaçak olarak otel, villa ve tatil köyü yaparak milyon dolarlık bir yatırıma imza atan işadamları ise "Ne yapacağız?" sorusunu masaya yatırdı. Birbirlerine akıl danışan Türkiye'nin önde gelen patronlarının, "Biz hakkımızda yasal işlem başlatılabileceğini hiç düşünmemiştik. Bu işten nasıl sıyrılırız?" sorusuna çözüm aradığı öğrenildi.

'İZİN VERMEM'
İşadamı Vedat Aşçı, Bodrum'daki kaçak villaların gösterildiği yerde kendisine ait herhangi bir yapının olmadığını açıkladı. Aşçı, "Usulsüz hiçbir bina için temel atılmasına izin vermem" dedi.

KORKUSUZ BAŞBAKAN
TAKVİM'in 'Bodrum yıkılıyor' haberi, sosyal medyada geniş yankı buldu. İşte yorumlar:
Gezi'de ağacı bahane edenler, Bodrum'da katledilen ağaçların arasında tatil yaptı!
Faiz lobisinin Türk destekçilerinin, otellerinde yaptıkları keyif bitmek üzere.
Çevreci 'Gezi'ciler bakalım buna destek verecek mi?
Gezi'ye gittim ve destekledim. Erdoğan'ın bu kararını da destekliyorum.
Bodrum değil, Türkiye'nin tüm kıyıları için aynısı yapılsın.
Ağaç kesen işadamlarının da korku yaşaması beni mutlu etti.
Gezi'ye destek verdim. Şimdi bu oteller yıkılırsa, hükümeti destekleyeceğim.
Korkusuz bir Başbakan görüyorum. Umarım hepsini yıkar ve suçluları cezalandırır.
Doğru karar ama geç kalındı.