AB'den darbecilere tavsiye!

Avrupa Birliği'nin Mısır'daki katliama karşı takındığı tavır pes dedirtti.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
AB'den darbecilere tavsiye!
Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın Sözcüsü Michael Mann, Mısır'da güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarına müdahalesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Mısır'dan gelen ölü ve yaralı haberlerinin oldukça kaygı verici olduğunu belirterek, ''Biz şiddetin herhangi bir çözüm olmayacağını yineliyoruz ve Mısırlı yetkililere itidal çağrısını tavsiye ediyoruz'' dedi.

AB'den darbecilere tavsiye!-1

ALMANYA'DAN DİYALOG ÇAĞRISI
Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Mısır'da tüm taraflara diyalog çağrısında bulundu. Westerwelle, bugün başkent Berlin'de yaptığı açıklamada, Mısır'daki duruma dikkati çekerek, tüm siyasi güçlere diyaloğa ve müzakereye geri dönmeleri çağrısında bulunduklarını ifade etti.

Mısır'da şiddetin ve kan akıtılmasının engellenmesi gerektiğine vurgu yapan Westerwelle, ivedilikle tüm siyasi güçlerin dahil olduğu bir siyasi sürece geri dönülmesi gerektiğini kaydetti.

AB'den darbecilere tavsiye!-2

ABD'DEN KINAMA!
Beyaz Saray, güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarına müdahalesi ileilgili yaptığı açıklamada, "Mısır'daki şiddeti kınadı"

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamla ilgili, ABD Başkanı Barack Obama'nın tatil yaptığı Martha's Vineyard'da açıklama yaptı.

Mısır'daki şiddetin ülke için demokrasi ve istikrarın sağlanmasını daha da zorlaştırmaktan başka birşey yapmadığını belirten Earnest, şiddetin Mısır'ın geçici hükümetinin verdiği taahhütlere ters düştüğünü vurguladı.

AB'den darbecilere tavsiye!-3

Earnest, Kahire'de olanları tüm dünyanın izlediğini ifade ederek, itidal çağrısında bulundu.

"ABD, Mısır'da protestoculara karşı şiddet kullanımını güçlü biçimde kınamaktadır" diyen Earnest, Obama'nın konuyla ilgili bu sabah bilgilendirildiğini kaydetti.

AB'den darbecilere tavsiye!-4

FRANSA: BASKI DERHAL SON BULSUN
Fransa yönetimi, Mısır'daki kanlı müdahaleyi en güçlü şekilde kınadı, uygulanan baskının derhal sona erdirilmesini istedi.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve diğer ülke yetkilileri ile görüşerek Mısır konusunda ortak bir uluslararası tavır takınılması için girişimde bulundu.

Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Mevcut durum kuvvet kullanılarak çözülemez. Fransa, tüm taraflara şiddet sarmalını reddetme ve diyaloga geçme çağrısı yapıyor. Tüm siyasi güçlerin bu ciddi krize vakit geçirmeden demokratik çözüm bulmaları gerekiyor. Fransa, diyaloga katkı sağlamaya hazırdır." denildi.

AB'den darbecilere tavsiye!-5




Takvim Kaynak Tercihleri

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler