Doping çıktı meydane!

Dualarla çıkılan er meydanına doping gölgesi düştü. Başpehlivan Ali Gürbüz'de yasaklı maddeye rastlandı. Altın kemeri ve para ödülü gitti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ağustos 2013 Güncelleme 13 Ağustos 2013, 00:00
Doping çıktı meydane!

İÇİNDEKİLER

Atletizm ve halterde boy gösteren doping skandalı, bu kez ata sporumuzu vurdu. Eski başpehlivanlardan Recep Gürbüz'ün oğlu olan ve 3 kez üst üste başpehlivan unvanını kazanan Ali Gürbüz (25) dopingli çıktı. Başarılı güreşçi yenilmezdi. 650., 651. ve 652. Kırkpnar Yağlı Güreşleri'nde birinci gelerek, 3 kez başpehlivanlığını ilan etti. Sporcu altın kamerin "ebedi" sahibi oldu. Güreşlerden sonra alınan numuneler, Köln'deki Doping Araştırma Merkezi'ne gönderildi. Gürbüz'de doping maddesi tespit edildi. Karara itiraz eden Ali Gürbüz, dizinden ameliyat geçirdiğini ve sonuçların bu nedenle pozitif çıkmış olabileceğini belirterek, yeni bir tetkik istedi.

'YİĞİTLİĞE YAKIŞMAZ'
Köln'deki 2. kontroller neticesinde doping maddesinin, Gürbüz'e yapılan ameliyat ile bir ilgisi olmadığı tespit edildi. Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Taşçı, "Gürbüz'ün numunelerinde 2 adet yasaklı maddeye rastlanmıştır" dedi. Haberi Taşçı'nın telefonuyla öğrenen Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ise altın kemer ile verilen 30 bin 250 liralık para ödülünün geri alınacağını söyledi ve ekledi: "Şoktayım. Yiğitlik meydanında bunlar doğru karşılanmaz."

KESİNLİKLE ACIMAYIZ
Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Ali Gürbüz'de çıktığı iddia edilen yasaklı madde konusunda federasyona henüz yazı gelmediğini söyledi. Yerlikaya, "Dopingli olduğu kesinleşirse, ceza kuruluna sevk ederiz. Altın kemerini de elinden alırız. Kimsenin gözünün yaşına bakmayız, acımayız. Kırkpınar'da bu sene 53 sporcudan doping numunesi alındı. Şu ana kadar federasyonumuza dopingli çıkan sporcu bildirilmedi" diye konuştu.

BİRİNCİLİK İKİNCİNİN!
Dopingli çıktığını basından öğrendiğini söyleyen Ali Gürbüz, "Ben bundan sonraki güreşlere hazırlanıyorum. Adımın böyle bir konuyla geçmesi beni çok üzdü" dedi. Bu arada 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Gürbüz'ün elde ettiği birinciliğin, karşılaşmada ikinci gelen İsmail Balaban'a geçeceği öğrenildi. Temmuz ayında yapılan 652'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Ali Gürbüz birinci, İsmail Balaban ise ikinci olmuştu.

'KIRKPINAR'A YAKIŞMAZ'
Başpehlivan Ali Gürbüz'ün dopingli olduğuna yönelik iddialar spor dünyasının gündemine oturdu. Eski Kırkpınar ağalarından Alper Yazoğlu, "Er Meydanı'nda doping olmaz, doping yakışmaz. Buraya doping bulaşırsa kişiyi öldürür" dedi.

'ALİ'Yİ BAŞKALARI YAKMIŞTIR'
2009-2013 yıllarda ağalık yapan Seyfettin Selim, Ali Gürbüz'ün isteyerek doping maddesi aldığına inanmadığını söyledi. Selim, "Ali'den nemalananlar var. Onlar kendilerini iyi biliyor. Dopingi nemalananlar vermiştir" ifadesini kullandı.

'ASLA İHTİMAL VERMİYORUM'
Eski başpehlivanlardan Recep Kara, dopingli çıkan Ali Gürbüz'ün bilerek yasaklı madde kullandığına ihtimal vermediğini açıkladı. Kara, "Eğer böyle bir şey yapmışsa bir anlık hırsın kurbanı olmuştur" diye konuştu.

DEDESİ: ASLA AFFETMEM
Ali Gürbüz'de doping tespit edildiği yönündeki iddialara dedesi Mehmet Öztürk tepki gösterdi. Öztürk, "Ali bilerek böyle bir şey yaptıysa, onu asla affetmem. Ancak ortada oynanan bir oyun var. Biz bu oyunu bozmak için her türlü yasal yola başvuracağız" dedi.