Esed yaralandı iddiası!

Özgür Suriye Ordusu, dün bayram namazına giderken konvoyuna düzenlenen saldırıda Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in yaralandığını öne sürdü.

Giriş Tarihi 09 Ağustos 2013, 00:00 Güncelleme 09 Ağustos 2013, 19:11
Esed yaralandı iddiası!

İÇİNDEKİLER

Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Dera'daki Askeri Konseyi Başkanı Albay Ahmed Fehd en-Nime, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Esed, Şam'daki ÖSO kahramanlarının düzenlediği operasyonda yaralandı. Resmi televizyonda yayınlanan görüntüler ise eski bant kayıtları" dedi.

Nime, çarşamba gecesi Ürdün üzerinden Suriye topraklarına gecen ve bayram namazını Ürdün sınırındaki Dera kentinde Suriyelilerle birlikte kılan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmed el-Carba'nın ziyareti hakkında da değerlendimelerde bulundu.

Carba'ya ziyareti boyunca eşlik eden Nime, "Rejimin düşmesi halinde Carba Suriye'nin devlet başkanı olacak. Carba'nın, devrimin ateşlendiği Dera'da bulunmasından gurur duyuyorum. Carba, Dera'daki faliyetleri gözlemledi ve yardımda bulundu" diye konuştu.

Dera'ya yönelik son günlerde yoğunlaşan bombardımanın Carba'nın ziyaretiyle ilgili olup olmadığı yönündeki soruyu da yanıtlayan Nime, "Bu Dera'da yeni bir şey değil. Rejim uzaktan bombalayarak Dera'daki hiçbir şeyi kontrol altına alamıyor. Bunlar sadece Dera'da yaşanmıyor. ÖSO'nun Esed'in konvoyuna yönelik saldırısının intikamını almak amacıyla rejim Suriye'nin bütün kentlerini bombalıyor" ifadesini kullandı.

Suriyeli muhalif gruplar, dün bayram namazını kılmak üzere Şam'daki Enes bin Malik Camisi'ne doğru yola çıkan Esed'in konvoyuna havan saldırısı düzenlendiğini iddia etmişti. Suriye hükümeti ise bu haberleri yalanlamış ve Esed'in bayram namazını kılarken çekildiği belirtilen görüntüleri devlet televizyonunda yayınlamıştı.