O saldırgan yakalandı

İçişleri Bakanı Güler, Ege'de silah operasyonunda yakalanan 4 kişiden birinin, AK Parti binası ve Adalet Bakanlığı'na yapılan saldırı olayının faili olduğunu açıkladı.

Giriş Tarihi 31 Temmuz 2013, 00:00 Güncelleme 31 Temmuz 2013, 14:33
O saldırgan yakalandı

İÇİNDEKİLER

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Sakız Adası açıklarında ele geçirilen mühimmat yüklü bot ve gözaltına alınanlarla ilgili soruları yanıtladı. Güler, "AK Parti binası ve Adalet Bakanlığı'na atılan bombanın faili olduğu açıkça tespit edilen Hasan Biber isimli DHKP/C terör örgütü mensubu şahıs yakalandı" dedi.

Yunanistan'ın Sakız Adası açıklarında dün öğlen saatlerinde patlayıcı, silah ve patlayıcı mühimmat yüklü bir bot, Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince yakalanmış, aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu 4 kişi gözaltına alınmıştı.

İZMİR'İ KANA BULAYACAKLARDI
Öte yandan silah yüklü botla ilgili gözaltındaki dört kişinin tutuklandığı öğrenildi. Botta yakalananlardan ikisinin Yunanistan, ikisinin Türkiye vatandaşı olduğu, bunların da terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları ve silahlı eylem yapmak üzere İzmir'e gitmeye çalıştıkları ileri sürüldü. Gözaltına alınanların, terör örgütü DHKP-C üyesi H.B. ve M.Y. olduğu belirlendi.

Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi'ne eşzamanlı saldırıların ardından DHKP-C üyesi H.B.'nin, bakanlığın önündeki keşif, eylem ve kaçış görüntülerine ulaşılmıştı. Terör örgütü DHKP-C üyesi H.B.'nin, Adalet Bakanlığı ek binasına saldırı yaptığı öğrenildi.