1 Kilometrelik iftar sofrası

Hatay'da Gezi Parkı odaklı eylemlerin yaşandığı Armutlu Mahallesi'nde bu kez yaklaşık 5 bin kişi yola kurulan yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda yer sofrasında iftar yaptı.

Giriş Tarihi 26 Temmuz 2013, 00:00 Güncelleme 26 Temmuz 2013, 22:49
1 Kilometrelik iftar sofrası

İÇİNDEKİLER

Gezi Parkı eylemlerin yaşandığı ve polisle göstericilerin karşı karşıya geldiği Hatay'ın merkez İlçesi Antakya'ya bağlı Armutlu Mahallesi bu kez farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Antakya Dayanışma Platformu'nun organize ettiği etkinlikte Uğur Mumcu Alanı'ndan Gündüz Caddesi girişine kadar olan yaklaşık 1 kilometrelik alanda yol üzerine açılan sofrada 5 bin kişi orucunu birlikte açarak kardeşlik ve birlik mesajı verdi. Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekilleri Hasan Akgöl ve Mehmet Ali Ediboğlu ile Ehli Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı Genel Başkanı Ali Yeral'ın da katıldığı programda açılan orucun ardından birlik ve beraberlik ortamının sürmesi için dua edildi.

Antakya Dayanışma Platformu adına açıklamalarda bulunan Mehmet Karasu, bu sofrayı kurmaktaki amaçlarının yaklaşık 50 gündür devam eden direnişi farklı bir yolla sürdürmek olduğunu söyledi. Açılan sofrayla Antakya'nın birlik ve beraberliği için de mesaj vermeyi istediklerini söyleyen Karasu, halk olarak sürekli dile getirdikleri isteklerin bu kez de bu farklı yolla yetkililere ulaşmasını umut ettiklerini kaydederek, "Sofraya katılan halkın yetkililerden üç talebi var. Abdullah Cömert'in katillerinin bulunması, Yasaklanan alanların halka açılması ve son gezi parkı operasyonlarında tutuklananların serbest bırakılması" dedi.