Amaçları mezhep kavgası!

Gezi Parkı eylemleri üzerinden Alevi-Sünni gerilimi çıkarılmaya yönelik provokasyon bu kez Ankara’da sahnelendi.

Giriş Tarihi 21 Temmuz 2013, 00:00 Güncelleme 21 Temmuz 2013, 01:45
Amaçları mezhep kavgası!

İÇİNDEKİLER

Mamak ilçesinde Alevilerin yoğun olarak yaşadığı ve Gezi eylemlerine destek verilen bir mahallede, dün sabahın erken saatlerinde bir binanın kapısı işaretlenerek üzerine büyük harflerle 'Alevilere ölüm' şeklinde yazıldı.

Yazıyı fark eden apartman sakinleri, durumu hemen polise bildirdi. Olay yerine gelen Mamak İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, incelemelerde bulundu. Apartman çevresinde bulunan güvenlik kamerası ile MOBESE görüntülerinden kısa sürede evleri işaretleyen kişilerin eşkâlleri belirlendi.



Alevilerin yaşadığı apartmana söz konusu yazıyı M.Ü., S.D. ve İ.Y. isimli kişilerin yazdıkları tespit edildi. Kimliklerin belirlenmesinin ardından harekete geçen TEM ekipleri, M.Ü. ve S.D. isimli kişileri ikamet adreslerinde gözaltına aldı. Diğer şüpheli İ.Y.'nin yakalanması için de çalışmalar devam ediyor.

Emniyette sorgulanan M.Ü. ile S.D.'nin kendilerinin de 'Alevi olduklarını' söyledikleri öğrenildi. Yapılan incelemelerde, zanlıların Ankara'da düzenlenen Gezi Parkı eylemlerine katıldıkları ve marjinal sol bir gruba üye oldukları saptandı.

İstanbul, Adıyaman, İzmir ve Aydın başta olmak üzere farklı şehirlerde de benzer provokasyonlar yaşanmıştı. Güvenlik birimlerinin yaptıkları incelemelerde, yazıların Alevi-Sünni gerilimi çıkarmak için yapıldıkları kayıt altına alınmıştı.