4 ilde Gezi operasyonu

Taksim Gezi Parkı olaylarını bahane ederek insanları sokağa çıkartmaya çalışan ve çevreye zarar verenlere yönelik 4 ilde operasyon düzenlendi

Giriş Tarihi 12 Temmuz 2013, 00:00 Güncelleme 12 Temmuz 2013, 13:16
4 ilde Gezi operasyonu

İÇİNDEKİLER

İzmir'de Gezi Parkı olaylarını bahane ederek kamu malları ve işyerlerine zarar veren, halkı galeyana getirenlere yönelik operasyonların dördüncü dalgası düzenlendi. İzmir'in yanısıra Bursa, Manisa ve Balıkesir'de 16 adrese eşzamanlı yapılan operasyonlarda 15 kişi gözaltına alındı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gezi Parkı olaylarında sokakları savaş alanına çevirenlere yönelik çalışma başlattı. Uzman ekipler tarafından olaylar sırasında çekilen görüntüler tek tek incelendi. Kamu binaları ve araçlarıyla işyerlerine zarar veren, molotof bombalı korsan gösteri ve halkı galeyana getirme suçlarına karışan şüphelilerden kimlikleri belirlenenlere yönelik operasyonlar düzenlendi. Aralarında DHKP-C, TKİP, MLKP ve MKP gibi terör örgütlerine üye olduğu iddia edilen kişilerin de bulunduğu 15 zanlı gözaltına alındı. Arama yapılan adreslerde bulunan örgüt dökümanı, CD ve harddisklere el koyuldu. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerin ifadeleri alınmaya başladı. Operasyonların ilk üç dalgasında gözaltına alınanlardan 37 kişi tutuklanmıştı.