Almanya'da Erdoğan'a büyük destek

Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen "Demokrasiye Saygı" mitingi büyük bir coşkuyla kutlandı. Dev mitinge Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Videokonferans yöntemiyle katıldı

Giriş Tarihi 08 Temmuz 2013, 00:00 Güncelleme 08 Temmuz 2013, 02:27
Almanya’da Erdoğan’a büyük destek

İÇİNDEKİLER

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Düssseldorf kentindeki Rheinpark'ta düzenlediği "Demokrasiye Saygı Mitingi"ne katılmak ve Başbakan Erdoğan'a destek vermek için Almanya'nın yanı sıra Fransa, Belçika ve Hollanda'dan da binlerce vatandaş otobüslerle miting alanına geldi. 50 bini aşkın kişi miting alanına akın etti



BAŞBAKAN ERDOĞAN VIDEOKONFERANS YÖNTEMİYLE KATILDI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Almanya'da düzenlenen mitinge videokonferans yöntemiyle bağlandı.

Başbakan Erdoğan büyük kalabalığa şöyle seslendi;
-Aramızda mesafeler olsa da şu an sizinle birlikteyim. Bizi öz yurdunda garip öz yurdunda parya gördüler.

-Bizi yıllarca hor gördüler. Tüm değerlerimize saldırarak akıllarınca bizi hizaya getirmeye çalışıyorlar. Aralarına medya ve sosyal medayayı alarak bunu yapmaya çalışıyorlar. Hiç endişeniz olmasın Türkiye demokrasisine sahip çıkıyor. Millet bu yaşananlara izin vermiyor.

-Dünyanın her yerinde sizinde olduğu gibi Türkiye'ye sahip çıkıyor. Demokrasiye kimse el uzatamaz. Hiç kimse Türkiye üzerinde operasyon yapamayacaktır. Türkiye ile vatananızla iftahar edin. Mensubu olduğunuz milletle anavatanınızla gururlanın. Sizin hayır dualarınızla biz burada iş başındayız.

-21.YY mutlaka ama mutlaka Türkiye yılı olacaktır. Mısır'da halkın iradesiyle ortaya çıkan bir idare vardı. Mursi yönetimi halkın isteğiyle Cumhurbaşkanı oldu. Mursi'ye 1 yıl tahammül edemediler. Halkın takdiriyle çıkan Mursi'ye darbe yaptılar. Sadece biz ve Katar Mursi'nin yanında oldu.

-Mısır halkına karşı sevgimiz sınırsızdır, sorun darbe yönetimidir.

-Dualarınızda bizi ve Mısır'da darbeye karşı onurlu mücadale eden halkı unutmayın. Rabbim oruçlarınızı ve ibadetlerini kabul etsin. Allah yar ve yardımcımız olsun.



MİTİNG UĞUR IŞILAK KONSERİYLE BAŞLADI
Miting, sanatçı Uğur Işılak'ın konseriyle başladı. Miting alanındakilere hitaben kısa bir konuşma yapan Işılak, vatanı sevenlerin bugün milli iradeye saygılarını göstermek için toplandığını belirtti.

"Demokrasiye Saygı" mitinginde Kültür Bakanı Ömer Çelik'in konuşma yapması bekleniyor. Mitingde, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç ve AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk de katıldı

Alman polisinin geniş güvenlik önlemleri aldığı mitingde vatandaşlar Türkiye'de milli iradeye saygı gösterilmesi isteyen ve AK Parti'ye destek veren sloganlar attı.